Αποκλειστικό STAR: «Μαύρη» Ανάσταση για την οικογένεια της 40χρονης μητέρας που πνίγηκε στα Καλάβρυτα – Τι λέει ο πατέρας της

Μαζί στη βάρκα ήταν και τα δύο της παιδιά, τα οποία δεν ξέρουν ακόμα ότι η μαμά τους δε ζει

«Μαύρη» Ανάσταση έκανε η οικογένεια της 40χρονης μητέρας που πνίγηκε χθες, κάνοντας ράφτιγνκ στα Καλάβρυτα. Σοκαρισμένος ο πατέρας της ανοίγει την καρδιά του στο STAR  και την Κατερίνα Τσαμούρη και ζητά να αποδοθούν ευθύνες για τον χαμό της κόρης του.

Σ' αυτό το σημείο του ποταμού έχασε τη ζωή της η 40χρονη γυναίκα. Η φουσκωτή λέμβος της 6μελους παρέας ανετράπη σ' ένα φυσικό "σκαλοπάτι", την ώρα που έκαναν κατάβαση του Λάδωνα από τα Φιλέικα Καλύβια προς τη λίμνη. 

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας είναι σοκαρισμένος. Μεγάλο Σάββατο έχασε την κόρη του. Ήταν διαζευγμένη μητέρα δυο ανήλικων παιδιών 10 και 12 ετών, τα οποία μάλιστα επέβαιναν στην ίδια βάρκα μ΄εκείνη. Σώθηκαν και τα δυο. Δυστυχώς δεν είχε την ίδια τύχη και η μανούλα τους!

«Είμαι πατέρας με τέσσερα παιδιά. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τα παιδιά μας τα αγαπούσαμε. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή το κουράγιο να κάνουμε τίποτα! Τα παιδάκια δεν ξέρουν τίποτα. Πήγαν το πρωί να ανάψουν κεράκι για να γίνει καλά η μάνα τους!» λέει ο πατέρας της 40χρονης στο STAR.

«Ήταν λιακάδα μια χαρά καιρός. Το ποτάμι πολύ βατό. Δεν έχει επικινδυνότητα. Τα κλαδιά είχαν κάνει ένα πλέγμα και πέρασε μέσα από εκεί το σώμα της! Εγκλωβίστηκε μέσα στα κλαδια! Προσπάθησαν να τη βρουν, να μετρηθούν όπως κάνουν συνήθως. Ουσιαστικά όμως το νερό, την είχε ρουφήξει το νερό!» εξηγεί ο Νίκος Κυριαζής, δημοσιογράφος του kalavrytanews.com.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας. Η 40χρονη γυναίκα είχε μεγάλη πείρα από extreme sports. Ράφτιγνκ είχε κάνει πολλές φορές στη ζωή της, γνώριζε τους κανόνες αλλά και τους κινδύνους του αθλήματος. Γι' αυτό και τόσο η ίδια όσο και τα άλλα 5 μέλη της παρέας, ακολουθούσαν τις συμβουλές του οδηγού της ομάδας.

Τραγική ειρωνεία: Η άτυχη μητέρα είχε πάει για ράφτινγκ στο ίδιο σημείο 10 ημέρες πριν. Ανήμερα της Αναστάσεως, όμως, εγκλωβίστηκε στον ποταμό και πνίγηκε. Αμέσως ειδοποιήθηκαν το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ενώ έπειτα από λίγη ώρα ανασύρθηκε νεκρή. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κλειτορίας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Η οικογένειά της ζητά να αποδοθούν ευθύνες για τον αιφνίδιο χαμό της.

«Υπάρχουν ευθύνες. Ήταν σε γκρουπ. Σε γκρουπ οργανωμένο. Πληρώσαμε να κάνουν αυτά τα γνωστά που ξέρετε, εγώ δεν τα ξέρω. Ήταν μαζί και με τα δυο μου εγγονάκια. Δηλαδή αυτή τη στιγμή, μπορούσα να έχω χάσει και τα εγγόνια μου, κατάλαβες; Από την ανευθυνότητα κάποιων!» συνεχίζει ο άτυχος πατέρας.

Ειδικοί στο STAR: Oι κίνδυνοι του ράφτινγκ – Πώς να προστατευτείτε από τις παγίδες του ποταμού

Όπως εξηγούν ειδικοί στο STAR όσο έμπειρος κι αν είσαι, πρέπει πάντα να τηρείς τους κανόνες ασφαλείας του ράφτινγκ. Διαφορετικά ο ποταμός μπορεί να σε "καταπιεί"!

«Οι οδηγοί πρέπει να είναι έμπειροι και πιστοποιημένοι από την παγκόσμια ομοσπονδία του ράφτινγκ. Καλός εξοπλισμός: σωσίβια, κράνη, στολές, βάρκες. Οι καιρικές συνθήκες να είναι σωστές. Παίζει ρόλο η εποχή. Το χειμώνα πολύ εύκολα μπορεί να πάθουμε υποθερμία. Πρέπει να υπάρχει μια καλή φυσική κατάσταση των αθλητών. Να γνωρίζουν κολύμπι όλοι οι παρευρισκόμενοι στο άθλημα» εξηγεί ο Κώστας Χριστογιάννης, εκπαιδευτής ράφτινγκ.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον θάνατο της 40χρονης συνεχίζονται, ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top