Έκρηξη στο Εφετείο: Στο μικροσκόπιο ο κάλυκας και το καμένο βαν – Ποιους βλέπει πίσω από την επίθεση η αντιτρομοκρατική

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης - NEA ENHMEΡΩΣΗ: 21:51

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται ο κάλυκας από το καλάσνικοφ που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης στο Εφετείο, όταν ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε προς τον φρουρό του κτιρίου.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, πρόκειται για κάλυκα διαμετρήματος 7,62Χ39mm που παραπέμπει σε πολεμικό τυφέκιο.

Διαβάστε ακόμη: Τέσσερις οι τρομοκράτες που έβαλαν τη βόμβα στο Εφετείο – Πυροβόλησαν με πολεμικό όπλο τον αστυνομικό φρουρό

Η αντιτρομοκρατική εξετάζει και το καμένο λευκό βαν που βρέθηκε στα Εξάρχεια, το οποίο είχε κλαπεί το 2015 από το Σύνταγμα και είχε πινακίδες οχήματος που κυκλοφορεί νόμιμα σε περιοχή των Νοτίων προαστίων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα, ωστόσο οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν πολύ πιθανό να πρόκειται για την Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το χτύπημα στο Εφετείο έχει ομοιότητες με τις βομβιστικές επιθέσεις στην Eurobank στην οδό Σανταρόζα και στον ΣΕΒ στο Σύνταγμα, καθώς και τη βομβιστική απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας, για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η «ΟΛΑ». 

Οι αρχές, πάντως, συλλέγουν υλικό και από κάμερες καταστημάτων της περιοχής, ερευνώντας νέα στοιχεία για την υπόθεση, όπως το να υπήρχε και άλλη ομάδα υποβοήθησης των τρομοκρατών σε παρακείμενο σημείο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Εφετείου Αθηνών, αναστέλλονται οι εργασίες του Δικαστηρίου έως και τις 5/1/2018.

Το χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος

Στις 02:50 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και σε ιστοσελίδα προειδοποιώντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Εφετείο Αθηνών, δίνοντας ένα περιθώριο 40 λεπτών.

Λίγο νωρίτερα ένα σκουρόχρωμο βαν με συρόμενη πόρτα σταματούσε μπροστά από το Εφετείο στην οδό Λουκάρεως.

Σε αυτό επέβαιναν τέσσερα άτομα. Δύο στο πίσω μέρος, ο οδηγός και ο συνοδηγός. Ο συνοδηγός φέρεται να είναι αυτός που βγήκε από το όχημα και με γρήγορες κινήσεις ανέβηκε τις στάλες του Εφετείου και άφησε το σακίδιο μέσα στο οποίο βρισκόταν η τσάντα. Σχεδόν ταυτόχρονα από την πλαϊνή πόρτα κατέβηκε ένα ακόμα άτομο.

Ο αστυνομικός φρουρός του κτιρίου αντιλήφθηκε τον άνδρα που ανέβαινε τις σκάλες και του φώναξε να σταματήσει. Εκείνος δεν υπάκουσε και συνέχισε την πορεία του. Ο αστυνομικός έτρεξε προς το μέρος του και τότε άκουσε έναν πυροβολισμό.

Εκτιμάται ότι ο δεύτερος δράστης που είχε κατέβει από το βαν ήταν εκείνος που πυροβόλησε εναντίον του αστυνομικού για να προστατέψει τον συνεργό του, χωρίς ευτυχώς να βρει τον στόχο του.

Ο αστυνομικός έσπευσε να καλυφθεί και ο τρομοκράτης επέστρεψε στο αυτοκίνητο, επιβιβάστηκε μαζί με τον άλλο άνδρα στο βαν το οποίο στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε κινούμενο με κατεύθυνση του Γκύζη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ. 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top