Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκρός ο ένας από τους δυο ορειβάτες - Έπεσε σε χαράδρα 250 μέτρων

Ο δεύτερος ορειβάτης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στη θέση Πριόνια / Νέα ενημέρωση 21:02

Νεκρός είναι ο ένας από τους δύο ορειβάτες, για τους οποίους είχε στηθεί νωρίτερα επιχείρηση απεγκλωβισμού στον Όλυμπο από άνδρες της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός ορειβάτης, ο οποίος έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 200μ. κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», ανασύρθηκε νεκρός.

Ο δεύτερος ορειβάτης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στη θέση Πριόνια.

Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δίου – Ολύμπου.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Δραματική εξέλιξη είχε η εκδρομή στον Όλυμπο σήμερα το πρωί για δυο νεαρούς (25 και 27 ετών σύμφωνα με πληροφορίες)  που αποφάσισαν να κάνουν αναρρίχηση στο «βουνό των Θεών».

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ανέβηκαν στο καταφύγιο "Σπήλιος Αγαπητός" αλλά για άγνωστο λόγο  ο ένας από τους δυο έπεσε σε χαράδρα βάθους 250 μέτρων.

Ειδοποιήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική και ξεκίνησε πολύωρη επιχείρηση ανάσυρσης από συνεργείο διάσωσης με την συμμετοχή πυροσβεστών της ΕΜΑΚ, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top