Πλημμύρισε πάλι η Μάνδρα! Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR

Η πρωινή δυνατή βροχή πλημμύρισε πάλι τη Μάνδρα. Οι κάτοικοι κοίταζαν τρομαγμένοι τους δρόμους που είχαν μετατραπεί σε ποτάμια και έτρεμε η καρδιά τους μην δουν για ακόμη μια φορά τα σπίτια τους να πνίγονται στη λάσπη.

Η κυρία Μαρία Χαλάτση σωριάστηκε στο έδαφος και χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες όταν είδε ότι οι δρόμοι πλημμύρισαν και πάλι.

Η κυρία Σούλα Τσολάκη δείχνει στην κάμερα του STAR, το κατεστραμμένο σπίτι της, ενώ ανέβασε στο μπαλκόνι τον ανάπηρο σύζυγο της για να μην κινδυνεύσει.

Οι εικόνες από τα κοιμητήρια της Μάνδρας προκαλούν σοκ! "Δεν έχουμε που να θάψουμε τους νεκρούς μας", λένε οι κάτοικοι.

Την ίδια ώρα συγκινητική είναι η προσπάθεια ιδιωτών και φορέων να στηρίξουν τους πληγέντες της Μάνδρας.  Έστειλαν ακόμη και 800 κιλά ψωμί από τη Σέριφο, 4.000 νερά από την Καβάλα ενώ βοήθησαν ακόμη και οι πρόσφυγες.

Τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών έχουν κάνει έως τώρα 770 αυτοψίες σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Δήμο Μεγαρέων. Διαπιστώθηκαν ζημιές σε 644 σπίτια και επιχειρήσεις, που χρήζουν αποζημίωσης. Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Μάνδρας  Ειδυλλίας έγιναν συνολικά 544 αυτοψίες. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και πρέπει να αποζημιωθούν. Πρόκειται για 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες  υπόγεια.

Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Νέα Πέραμο διεξήχθησαν συνολικά 226 αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Πρόκειται για 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες  υπόγεια.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με ανακοίνωση της διαψεύδει τις καταγγελίες της Δημάρχου Μάνδρας ότι πήραν αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και τους έστειλαν στο σπίτι του πρωθυπουργού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top