Πρωτοφανής η καταστροφή στη Σαμοθράκη: Το νησί «κόπηκε» στα δυο – Αποζημιώσεις για τους πληγέντες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή – Χάθηκαν ζώα και περιουσίες

Πρωτοφανής η καταστροφή στη Σαμοθράκη

Τεράστια είναι η καταστροφή που υπέστη η Σαμοθράκη μετά τη θεομηνία που έπληξε το νησί το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, η Σαμοθράκη κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της βιβλικής καταστροφής που υπέστη από την κακοκαιρία.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΕVROSNEWS.GR

Σε νεότερη επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, μας ενημέρωσε πως «είναι αποκομμένη η κυκλοφορία. Υπάρχουν ζημιές στις υποδομές και στο οδικό δίκτυο. Έχει αποκοπεί το νότιο τμήμα του νησιού εξαιτίας της κατάρρευσης ενός τεχνικού έργου. Στο υπόλοιπο κομμάτι υπάρχουν προβλήματα στο δρόμο προς Καμαριώτισσα-Λουτρά και Καμαριώτισσα προς Λάκκωμα. Μεγάλη είναι η καταστροφή και στη Χώρα από φερτές ύλες και χειμάρρους. Υπάρχει πρόβλημα στην υδροδότηση του νησιού, ενώ υπάρχουν και απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο και στην φυτική παραγωγή. Υπάρχουν ζημιές σε επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές και άλλες (επιχειρήσεις), και ζημιές σε οικοσκευές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη – Βιβλική καταστροφή στο νησί από τη νεροποντή

Όπως τόνισε ο κος Πέτροβιτς, αφού γίνει καταγραφή των ζημιών, οι πληγέντες θα λάβουν και τις σχετικές αποζημιώσεις.

Ωστόσο αυτό που προέχει, είναι να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας του νησιού, το οποίο έχει επίσης υποστεί μεγάλες ζημιές:

«Το Δημαρχείο έχει υποστεί φοβερές ζημιές και το Κέντρο Υγείας. Τώρα προσπαθούν να γίνουν ενέργειες ώστε να επανέλθει το Κέντρο Υγείας» δήλωσε στο star.gr ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Η καταστροφή όμως μας είπε ο κος Πέτροβιτς θεωρείται πρωτοφανής, ενώ στο νησί βρίσκεται και κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, τον γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Δέδε, ενώ αναμένεται να φτάσει και Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

 

Της Χριστίνας Βεργιώτη

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top