Επεισόδια και συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα

Συγκρούσεις με την αστυνομία και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων

Περιορισμένης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης και στη Θεσσαλονίκη, στην πορεία για τη συμπλήρωση των τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Κουκουλοφόροι κατάφεραν να ξεφύγουν από το μπλοκ των διαδηλωτών και άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών, να βάλουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και να υπάρξουν συγκρούσεις σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ τραυματίστηκε κι ένας αστυνομικός των ΜΑΤ.

Ο άνδρας που συνελήφθη είναι ένας 42χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης, φθορές και παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Από τα επεισόδια σημιώθηκαν υλικές ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων.

Επεισόδια ξέσπασαν και στο Αγρίνιο μετά την πορεία για την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών.

Μία από αυτές μάλιστα κατέληξε σε μπαλκόνι σπιτιού και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να σβηστεί η φωτιά.

Φωτιά έπιασαν ακόμα κάδοι απορριμάτων, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Όσον αφορά στα επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα, η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. 

Πηγή φωτό: Intimenews

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top