Άρχισαν τα όργανα! Διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα

«Χτύπησε» η κακοκαιρία για την οποία είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ, εκδίδοντας έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Τα φαινόμενα έντονα ήδη από χθες, Τρίτη, το βράδυ, με καταιγίδες, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Τι κι αν ακόμα είναι Αύγουστος! Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με το πιο…χειμωνιάτικο σκηνικό!

Η κακοκαιρία θα είναι στην κορύφωσή της σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία

Από το απόγευμα της Τρίτης πλήττονται οι περιοχές αυτές. Καταστροφές και προβλήματα προκλήθηκαν σε Καστοριά και Γρεβενά, με υπόγεια να πλημμυρίζουν και δέντρα να πέφτουν.

Στην Καστοριά προκλήθηκε έντονη χαλαζόπτωση, που προκάλεσε ζημιές σε αμπελώνες, ενώ πλημμύρισε ένα σπίτι.

Στα Γρεβενά, η Πυροσβεστική δέχθηκε 10 κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια. Χρειάστηκε, επίσης, να επέμβει για να απομακρύνει λαμαρίνες που είχαν αποκολληθεί λόγω των ισχυρών ανέμων και για μια πτώση δέντρου.

Θεσσαλονίκη

Τμήμα της Περαίας και του Ν. Ρυσίου στη συμπρωτεύουσα έμεινε χωρίς ρεύμα από χθες, Τρίτη, από τις 9 το βράδυ. Η διακοπή ρεύματος προκλήθηκε όταν έπεσαν οι πρώτοι κεραυνοί στην περιοχή.

Η ΔΕΗ προσπαθεί να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

Τα ίδια και στη Λάρισα

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Λάρισας, όπως η Νέα Σμύρνη, το ΑΤΑ και ο Άγιος Κωνσταντίνος. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η διακοπή ρεύματος είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολίτες σε ασανσέρ, με την Πυροσβεστική να λαμβάνει τουλάχιστον 10 σχετικές κλήσεις.

Πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση έχουν, επίσης, κάποια χωριά του δήμου Ελασσόνας, και τα χωριά Κρανιά, Λικούδη, Γεράνεια, Δρυμός, Δολίζη και Λιβάδι. Στη Βερδικούσια υπάρχουν και κομμένοι αγωγοί από πτώση δένδρου.

Τέλος, δυο δέντρα έπεσαν, στο κέντρο της πόλης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top