Μηχανικό πρόβλημα στο C-130 που θα μετέφερε Κύπριους πυροσβέστες στην Αθήνα

Την Τετάρτη η αναχώρηση

Μηχανικό πρόβλημα στο C-130

Εξήντα πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες και μέλη της Πολιτικής Άμυνας αναμενόταν να αναχωρήσουν το βράδυ της Τρίτης ή το αργότερο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, με μεταγωγικό αεροπλάνο C-130 της Ελληνικής Αεροπορίας για να πάρουν μέρος στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στην Ελλάδα.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο βοηθός διευθυντής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου Λεωνίδας Λεωνίδου.

Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα από το star.gr, η διευθέτηση για τη μετάβαση των πυροσβεστών στην Ελλάδα έγινε προτού η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει της συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΤΟ C-130

Ωστόσο αν και όλα ήταν έτοιμα για την μεταφορά των πυροσβεστών, η πτήση του C-130 από τη Λάρνακα προς την Ελλάδα δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μηχανικού προβλήματος που καθήλωσε το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας εμφάνισε βλάβη λίγο πριν την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Λάρνακας που ήταν προγραμματισμένη για τις 19:30 το απόγευμα. Η βλάβη δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί και έτσι ελήφθη η απόφαση να φύγει δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 με προορισμό την Κύπρο.

Το δεύτερο C-130 αναμένεται είναι προγραμματισμένο να απογειωθεί απο την αεροπορική βάση της Ελευσίνας περίπου στις 23:00 το βράδυ με τεχνικούς και υλικά ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη στο πρώτο C-130 που βρίσκεται καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Με βάση τα νέα δεδομένα, η άφιξη των 60 πυροσβεστών με τους οποίους η κυπριακή κυβέρνηση συνδράμει την Αθήνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, αναμένεται για τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 16 Αυγούστου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top