Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Κύθηρα! Άνιση μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Ελπίζουν όλοι να κοπάσουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή/ Πρώτη ανάρτηση: 05-08-2017 21:49

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε το νησί των Κυθήρων, όπου για δεύτερη μέρα μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά, η οποία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Star η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κα. Σταυρούρα Μαλλίρη μεγάλη δύναμη επίγειων και εναέριων δυνάμεων επιχειρούν, ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Ωστόσο οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί και αλλάζουν πολύ συχνά κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Επίσης όπως είπε η κυρία Μαλλίρη το μέτωπο της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο, η βλάστηση πολύ πυκνή και το σημείο δύσβατο, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν ο Μυλοποτάμος και οι Αραίοι. Η πυρκαγιά έφτασε και στα Φράτσια, όπου εκδόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού, καθώς η πύρινη λαίλαπα πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια. Στο άλλο μέτωπο απειλούνται Τα Πιτσινιάνικα, οι Καλοκαιρινές και η δίοδος προς Καρβουνάδες. 

Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετέχουν 64 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 57 άτομα πεζοπόρο, βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και χωματουργικά μηχανήματα.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη Δυτική Μακεδονία και 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Οι πυροσβέστες ελπίζουν ότι σύντομα θα κοπάσουν οι άνεμοι, όπως έχουν ενημερωθεί και από την ΕΜΥ κι έτσι θα καταφέρουν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Κάτοικος των Κυθήρων που μίλησε επίσης στο κεντρικό δελτίο του Star τόνισε ότι εκκενώθηκαν τρία χωριά και ότι οι άνεμοι δυστυχώς δεν επιτρέπουν στους πυροσβέστες να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.

Όπως είπε η ζημιά στο νησί είναι ανυπολόγιστη και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθός της, αφού έγιναν στάχτη και παρθένα μέρη που δεν είχαν καεί ποτέ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top