Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα Κύθηρα! Εκκενώθηκαν Αραίοι και Μυλοπόταμος - Απειλούνται σπίτια

Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις - Πρώτη ανάρτηση: 16:01

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που κατακαίει από την Παρασκευή τα Κύθηρα μετά από τη νέα αναζωπύρωση που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός Αραίοι.

Μάλιστα η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη και στον Μυλοπόταμο με αποτέλεσμα οι αρχές να έχουν διατάξει την εκκένωση του χωριού. Σύμφωνα με κατοίκους η φωτιά είναι στα 20 μέτρα από το πρώτο σπίτι του οικισμού.

Αυτή την ώρα τέσσερα είναι τα κύρια μέτωπα της φωτιάς, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν στην ξακουστή μονή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. 

  

Στην περιοχή επιχειρούν 23 οχήματα, 61 πυροσβέστες, 57 άτομα πεζοπόρο, έξι καναντέρ, δύο PZL, ένα σικούκ, ενώ σε επιφυλακή είναι πλωτά μέσα σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφέρουν κατοίκους από τη θάλασσα. 

Ο δήμαρχος, Στράτος Χαρχαλάκης  έκανε έκκληση σε ιδιώτες με βαριά οχήματα να συνδράμουν στην κατάσβεση, ενώ ζήτησε επίσημα να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες. 



Χθες, τέθηκαν σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του οικισμού Κυπριωτιάνικα για εκκένωση του οικισμού, η οποία και έγινε λίγο αργότερα με απόφαση του δημάρχου.

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται  αυτή την ώρα η φωτιά στην Μεσσηνία ,  στην περιοχή Υάμεια Μεσσηνίας.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canadair και τρία τύπου PZL.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top