Τραγωδία στη Λακωνία: Σήμερα η κηδεία του 37χρονου Βασίλη που θυσίασε τη ζωή του για να βοηθήσει- «Δεν ζύγισε τον κίνδυνο!»

"Τα παιδιά λιποθυμούσαν από τις αναθυμιάσεις και έπεφταν στο φρεάτιο!" λέει στο star.gr αυτόπτης μάρτυρας-Πρώτη Ανάρτηση 02-08-2017 15:25

Τραγωδία στη Λακωνία: Σήμερα η κηδεία του 37χρονου Βασίλη που θυσίασε τη ζωή του για να βοηθήσει- «Δεν ζύγισε τον κίνδυνο!»

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Σκάλα Λακωνίας μετά την τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε αντλιοστάσιο κοντά στην πλατεία Πηγών.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει από το star.gr, ο τραγικός απολογισμός του εργατικού δυστυχήματος είναι δύο νεκροί και δύο τραυματίες, ένας εξ΄ αυτών, ο 22χρονος Γ. Δ, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια και διασωληνώθηκε άμεσα.

Διαβάστε επίσης: "Τι φοβάστε; Πάμε να βοηθήσουμε τα παιδιά!" -Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το εργατικό δυστύχημα στη Λακωνία

(O 22χρονος Γ.Δ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρός είναι ένας 51χρονος εργάτης υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος εκτελούσε εργασίες καθαρισμού στο αποχετευτικό δίκτυο βιολογικού καθαρισμού, καθώς και ένας 37χρονος Έλληνας, που έσπευσε να βοηθήσει τον 51χρονο και τον 22χρονο που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους στο φρεάτιο.

(Ο Βασίλης Αλεξανδρής)

Πρόκειται, όπως σας έχουμε ενημερώσει, για τον Βασίλη Αλεξανδρή, ο οποίος δούλευε σε σούπερ μάρκετ της περιοχής. Ο άτυχος άνδρας άκουσε φωνές και ανθρώπους να ζητούν βοήθεια και αψήφησε τον κίνδυνο. Θυσίαζε τη ζωή του για να σώσει τους συντοπίτες του, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο star.gr πως «τα παιδιά λιποθυμούσαν από τις αναθυμιάσεις και έπεφταν στο φρεάτιο!  Όποιος έφτανε στο σημείο ήθελε να κατέβει τη σκάλα και  να τους βγάλει από μέσα νομίζοντας ότι τα παιδιά πνίγονταν στα λύματα».

«Μιλάμε για φρίκη!» τόνισε λέγοντας πως «ήταν τρομερές οι συγκεντρώσεις μεθανίου».

«Ο Βασίλης δεν ζύγισε τον κίνδυνο. Ήρθε τρέχοντας να βοηθήσει!» συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις του που έλεγαν να μην κατέβει τη σκάλα. 

(Ο Βασίλης Αλεξανδρής)

Μάλιστα, όπως λένε πολλοί κάτοικοι της περιοχής, "θα θρηνούσαμε και άλλα θύματα", αν δεν συνειδητοποιούσαν ότι οι άτυχοι άνδρες λιποθυμούσαν από τις αναθυμιάσεις.

Βλέπετε, όπως τονίζουν, στο σημείο δεν υπήρχε καμία επιγραφή για όσους δεν γνώριζαν.

Η κηδεία του 37χρονου ήρωα Βασίλη θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα στην Γράμμουσα Λακωνίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες όσον αφορά στις συνθήκες που έγινε το δυστύχημα.

Της Στέλλας Αθανασάκη (sathanasaki@star.gr)

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top