Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα, από τις 11 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, αξιοποιώντας την δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος,  στο πλαίσιο της εφαρμογής του θεσμοθετημένου ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο.

Ωστόσο το άνοιγμα τους δεν γίνεται «αναίμακτα», καθώς (σήμερα Κυριακή), η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Απο την άλλη, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ)  κάλεσε τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν.

Να υπενθυμίσουμε, ότι από τις 10 Ιουλίου 2017 ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017.

Παράλληλα, να σημειώσουμε πως με πρόσφατη υπουργική απόφαση καθορίστηκε σε ποιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούν να παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Σε αύξηση του κύκλου εργασιών, για το σύνολο του λιανικού εμπορίου, κοντά στα επίπεδα του 5% ελπίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) από τις φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις, ενώ όπως σημείωσε σε πρόσφατη δήλωσή του ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης, «οι φετινές θερινές εκπτώσεις ξεκινούν υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς άμεσες μνημονιακές εκκρεμότητες, ως εκ τούτου ελπίζουμε να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση καιτζίρο στην ελληνική αγορά»

Tags: