Πουλήθηκε σε πλειστηριασμό η βίλα της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου στην Εκάλη για 580.000 ευρώ

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Η βίλα ήταν μια από τις τρείς που ανήκουν στην Δήμητρα Λιάνη και κατασκευάστηκαν στο οικόπεδο που βρισκόταν η πολυθρύλητη κατοικία όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Ανδρέας Παπανδρέου..

Η περίφημη  βίλα της οδού Αγράμπελης αγοράστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1993  για να στεγάσει τον  γάμο  του  με την Δήμητρα Λιάνη.

Ήταν το σπίτι που ανάγκασε τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο να πει την γνωστή φράση «δεν θα πέσουμε για ένα κωλόσπιτο», εννοώντας ότι δεν θα έπεφτε η κυβέρνηση λόγω των όσων ακούστηκαν και γράφτηκαν για την αγορά της βίλας με δανεικά χρήματα από διάφορα πρόσωπα. Σύμφωνα με το πόθεν έσχες που κατέθεσε το 1994 ο Ανδρέας Παπανδρέου φαίνεται να στοίχησε 170 εκατομμύρια.

Το 2007 η σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Δήμητρα Λιάνη έδωσε στην κατασκευαστική εταιρεία Morfi αντιπαροχή το οικόπεδο των 3,5 στρεμμάτων στην οδό Αγράμπελης και χτίστηκαν  έξι βίλες. Τρείς κράτησε η ίδια και τρείς η εταιρία.. Τα χρέη όμως της Δήμητρας Λιάνη οδήγησαν στον πλειστηριασμό των ακινήτων που είναι ιδιοκτήτρια.

Κι όλα αυτά ενώ σήμερα κλείνουν 21 χρόνια από τον χαμό του Ανδρέα Παπανδρέου. Η Δήμητρα Λιάνη τέλεσε μνημόσυνο μαζί με λίγους φίλους. 

Λίγα τριαντάφυλλα άφησε στον τάφο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και ο προσφάτως αποφυλακισθέντας Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του Βίκυ.. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top