Κατάληψη του αμαξοστάσιου του Αγ. Δημητρίου από εργαζόμενους του δήμου- Πορεία προς το δημαρχείο

Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ κλιμακώνονται

Κατάληψη του αμαξοστάσιου του Αγ. Δημητρίου από εργαζόμεν

Χθες, Τρίτη, το βράδυ, εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Αγίου Δημητρίου, στην οδό Αγίου Δημητρίου 321.

Στο πλάι τους, οι γυναίκες και τα παιδιά τους. Μαζί, διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Το πρωί της Τετάρτης, ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι μαζεύτηκαν στο σημείο της κατάληψης, ώστε να κάνουν πορεία προς το Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου.

«Η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου (σ.σ. σύμφωνα με την οποία η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα κρίνεται αντισυνταγματική) θα είχε έτοιμη νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του θέματος, ώστε να παραμείνουν οι άνθρωποι στη δουλειά τους. Όμως, τώρα, λένε ότι θα προσπαθήσουν να λύσουν το θέμα με δίμηνες συμβάσεις» τονίζει ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

Η Αθήνα, όπως κι άλλοι μεγάλοι δήμοι της χώρας, βρίσκεται υπό την απειλή της συσσώρευσης των απορριμμάτων στους δρόμους. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς δεν έλαβαν καμία απάντηση για το ζήτημα των συμβασιούχων, παρά τις όποιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top