"Μπαρούτι" η κατάσταση στο Μενίδι- Απειλούν να πάρουν τα όπλα οι κάτοικοι

Επίθεση σε συνεργείο του Star που κατέγραψε το γκέτο της περιοχής

Καζάνι έτοιμο να σκάσει είναι το Μενίδι. Οι κάτοικοι, όπως λένε, είναι αποφασισμένοι για όλα. Ο θάνατος του Μάριου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Προειδοποιούν ότι αν το κράτος δεν πάρει μέτρα για να τους προστατεύσει, θα το κάνουν οι ίδιοι.

Ο ηλικιωμένος άνδρας που θα δείτε στο βίντεο είναι ένας από τους χιλιάδες αγανακτισμένους κατοίκους του Μενιδίου. Στο σπίτι του έχει μια κοντόκανη καραμπίνα και ένα 45άρι και, όπως λέει, δε θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει. Στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν όπλα, υποστηρίζει. Η κατάσταση στην περιοχή είναι πολεμική. Ο κόσμος δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του Star και ο Γρηγόρης Μπάκας ακολούθησαν έναν από τους εκατοντάδες τοξικομανείς που καθημερινά πηγαίνουν στο Μενίδι για να αγοράσουν τη δόση τους. Πλησιάζοντας στο σπίτι του Ρομά εμπόρου ναρκωτικών, δέχτηκαν επίθεση.

Δεν είναι όμως μόνο τα ναρκωτικά. Η περιοχή είναι γεμάτη όπλα. Ο νόμος της σιωπής επικρατεί στο Μενίδι.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, το Μενίδι θύμιζε εμπόλεμη περιοχή. Νεαροί κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους και πετούσαν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων  που είχαν κάνει φραγμό, στην οδό Λιοσίων, και δεν τους επέτρεπαν να πλησιάσουν στον καταυλισμό, ενώ έριξαν κάτω και ένα νεαρό που βρισκόταν εκεί.

Οι άγριες διαθέσεις των νεαρών είχαν φανεί από το απόγευμα, όταν η ειρηνική πορεία των κατοίκων έφτασε στις σιδηροδρομικές γραμμές. Με εκρηκτικές μολότοφ και πέτρες, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top