ΣΟΚΑΡΕΙ πατέρας 2 παιδιών στη Μυτιλήνη: "Μας είπαν να μη μείνουμε σπίτι μας το βράδυ-’Εχουμε πρόβλημα με τα μωρά"

Η οδύσσεια για τους κατοίκους του νησιού συνεχίζεται -Πρώτη Ανάρτηση 12-06-2017 18:47

Χάος και τρόμος κυριαρχούν στη Μυτιλήνη, μετά τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, με τις εικόνες που κυκλοφορούν από το νησί να σοκάρουν. Τραυματίες, εγκλωβισμένοι και φοβισμένοι κάτοικοι, όπως και σκηνικά καταστροφής είναι από τα μεγαλύτερα κομμάτια του παζλ. 

Το star.gr επικοινώνησε με τον κ. Γιάννη Καραμπάση, κάτοικο της Πλαγιάς Πλωμαρίου, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα πριν από το Πλωμάρι, μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Ο κ. Καραμπάσης, πατέρας 2 παιδιών, περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, αλλά και τις δύσκολες ώρες που ακολουθούν για τους κατοίκους του νησιού, για τους οποίους η οδύσσεια συνεχίζεται. Μας έστειλε, μάλιστα, μαζί με τη σύζυγό του, φωτογραφίες από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο χωριό τους. 

 

 «Όταν έγινε ο σεισμός, εγώ ήμουν στον δρόμο και πήγαινα να μπω στο σπίτι. Άκουσα ξαφνικά το βουητό κι ένιωσα το κούνημα. Άκουσα τότε τη σύζυγό μου και το παιδί να φωνάζουν τρομαγμένοι κι έτρεξα σπίτι για να τους βγάλω έξω. Έπειτα, πήγα στο νηπιαγωγείο να πάρω το άλλο μας παιδί. Η δασκάλα τους τα είχε βάλει όλα τα παιδάκια κάτω από τα θρανία και μας περίμεναν».

«Έχουν σημειωθεί πολλές υλικές ζημιές, κυρίως σε πιο παλιά σπίτια» περιγράφει ο κ. Καραμπάσης. «Έχουν πέσει τοίχοι, ενώ στο καφενείο στην πλατεία έχουν σπάσει σχεδόν όλα τα τζάμια. Είχε πολύ μεγάλη δύναμη ο σεισμός».

Όπως αναφέρει ο κάτοικος του νησιού, πέρασε κάποια στιγμή ο Αντιδήμαρχος και προέτρεψε όλους να μην μείνουν στο σπίτι τους το βράδυ, για προληπτικούς λόγους. «Προσπαθούμε να βρούμε τώρα πώς θα περάσουμε το βράδυ, αν θα είναι σε αυτοκίνητο ή αλλού. Έχουμε και τα μωρά κι έχουμε πρόβλημα!».

«Στη δική μας περιοχή δεν είχαμε εγκλωβισμένους» εξηγεί ο κ. Καραμπάσης. «Εγκλωβίστηκε άνθρωπος σε χωριό γύρω στα 20 χιλιόμετρα από εδώ. Άλλη ενημέρωση δεν έχουμε, προς το παρόν».

Γίνονται συνέχεια μετασεισμοί, όπως μαθαίνουμε. «Κάποιοι είναι πολύ δυνατοί κι έντονοι κι άλλοι λιγότερο. Εμείς καθόμαστε έξω, στον δρόμο, και δεν τους πολυκαταλαβαίνουμε. Υπάρχει φόβος! Ευτυχώς που ο σεισμός έγινε μέρα!». 

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top