Η Κρήτη αποχαιρέτησε τον «ΑΗΤΟ» της! Με τραγούδι του Ξυλούρη έστειλαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην αγκαλιά της Μαρίκας του

Ράγισαν οι πέτρες και λύγισαν τα κυπαρίσσια στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ

Με ένα ριζίτικο τραγούδι η Κρήτη αποχαιρέτησε τον «αητό» της και πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Με τους στίχους του Νίκου Ξυλούρη συγκινημένοι βρακοφόροι είπαν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο πολιτικό στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, εκεί όπου ετάφη ο πρώην πρωθυπουργός, δίπλα στην αγαπημένη σύζυγο του Μαρίκα.

Κάτω από τα κυπαρίσσια και δίπλα στο άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων, Κρητικοί με παραδοσιακές φορεσιές παραταγμένοι γύρω από τον τάφο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τραγούδησαν «Σε ψηλό βουνό,  σε ριζιμιό χαράκι, κάθεται έν’ αητός», λυγίζοντας τους πάντες.

Για την Κρήτη, άλλωστε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν «αητός», καθώς -ποτέ- όσο ψηλά και αν πέταξε με τα φτερά του, δεν την ξέχασε. Τόσο στις ευχάριστες, όσο και στις πιο δύσκολες στιγμές του, ο πρώην πρωθυπουργός γυρνούσε πάντα εκεί. Η λεβεντογέννα ήταν το καταφύγιο του, ήταν το οξυγόνο και ελιξίριο του. Εκεί μεγάλωσε, εκεί έκανε τα πρώτα του όνειρα, εκεί μάζευε συγγενείς και φίλους για να μοιραστεί σημαντικές στιγμές της ζωής του και εκεί τελικά κατέληξε…Στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, δίπλα στην αγαπημένη του φύση, και στις ελιές, εκεί όπου ανέβαινε και περπατούσε ώρες ολόκληρες για να αγναντεύει την θέα και την θάλασσα, εκεί ετάφη.

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο της μεγάλης του αγάπης, Μαρίκας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρίσκεται και πάλι στην αγκαλιά της. Ωστόσο, για αυτούς που μένουν πίσω, για τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα και για τους φίλους που τον αγάπησαν πολύ, ο πόνος είναι μεγάλος.

Στην Κρήτη, είθισται να εκφράζουν την θλίψη και την πίκρα τους για τις ανθρώπινες απώλειες με ριζίτικα τραγούδια. Αυτό έκαναν και σήμερα, συγκινώντας το Πανελλήνιο, με την αφοσίωση που έδειξαν μέχρι την τελευταία στιγμή στον πρόεδρο τους .

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ1  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top