Συναγερμός σήμανε την Τρίτη το μεσημέρι, στις 14:30, στην ελληνική αστυνομία, όταν υπάλληλοι των ΕΛΤΑ του Παλαιού Φαλήρου εντόπισαν έναν ύποπτο φάκελο.

Αμέσως ενημέρωσαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο. Μετά από ελέγχους ανακάλυψαν ότι μέσα στον ύποπτο φάκελο υπήρχαν τρεις σφαίρες κι ένα απειλητικό σημείωμα. 

Μάλιστα, ο ύποπτος φάκελος είχε παραλήπτη τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων Γ.Πιτσιλή, ενώ δεν αναγραφόταν το όνομα του αποστολέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η Αστυνομία που παρέλαβε τον φάκελο ερευνά για αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν να εντοπιστούν οι αποστολείς, ενώ οι κάμερες ασφαλείας των ΕΛΤΑ δεν σημαδεύουν στα κουτιά, επομένως δεν έχουν καταγραφεί τα χαρακτηριστικά του δράστη.

Ποιος είναι ο Γ.Πιτσιλής 

Ο Γιώργος Πιτσιλής γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1975. Είναι επιτυχημένος δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω, ερευνητής και έμπειρος επαγγελματίας,με μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα.  Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Αναβρύτων. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι επίσης κάτοχος DEA Φορολογικού Δικαίου του ΠανεπιστημίουPantheon – Sorbonne (Paris I). Από το 2011, είναι ιδρυτικό μέλος του δικηγορικού γραφείου ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ – ΠΙΤΣΙΛΗΣ – ΒΕΛΕΓΡΑΚΗΣ (K|P|V). Προηγουμένως, υπήρξε συνεργάτης της Δικηγορικής Εταιρείας FDMA(1999-2010).  Υπήρξε για 6 χρόνια φορολογικός σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Ειδικεύεται σε όλο το φάσμα του Φορολογικού Δικαίου, Ελληνικού, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φορολογικού Δικαίου και Δημοσιονομικών Μελετών (2008-), έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε νομικά έντυπα και οικονομικές εφημερίδες και συμμετέχει στις επιστημονικές ομάδες διαφόρων νομικών περιοδικών. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ διαθέτει και γνώσεις Γερμανικών. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Τον Ιανουάριο του 2016, εκδόθηκε η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση του, στη θέση του  Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

 

Tags: