Τεράστιες είναι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν μετά την έκρηξη στα γραφεία της Eurobank επί της οδού Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η πρόσοψη του κτιρίου, δεν υπάρχει πλέον… Μόνο μπάζα υπάρχουν τριγύρω. Τα τζάμια έχουν διαλυθεί εξ ολοκλήρου.

Υπενθυμίζεται ότι  στις 22:03 της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε τηλεφώνημα σε γνωστή ιστοσελίδα, με το οποίο άγνωστος προειδοποιεί για την τοποθέτηση της βόμβας στην τράπεζα.

Στις 22:05, δηλαδή δυο μόλις λεπτά αργότερα, ο φύλακας του κτηρίου τηλεφωνεί στην Άμεση Δράση και λέει ότι στις 21:52, βλέπει από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας δυο άτομα με μοτοσυκλέτα ν’ αφήνουν ένα σακίδιο πλάτης σε μια εσοχή της τράπεζας και στη συνέχεια να εξαφανίζονται.

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από την αστυνομία και τότε, στις 22:38 εξερράγη κι ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Πρόκειται για ισχυρό μηχανισμό, που ήταν τοποθετημένος με τρόπο τέτοιο για να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ζημιές στο εσωτερικό της τράπεζας, όπως κι έγινε.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης από κάποια ομάδα.

Η μέχρι τώρα εκτίμηση είναι ότι αν δεν υπάρξει κάποιο άλλο χτύπημα, για την επίθεση στην τράπεζα θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Όσο δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα που εξερράγη, όλοι βρίσκονται σε συναγερμό, είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε σε χώρους-στόχους που, ούτως ή άλλως, φυλάσσονται.

Tags: