Η καρδιά που άλλοτε χτυπούσε δυνατά για το ΠΑΣΟΚ, τις ζεμπεκιές και την Βίκυ Σταμάτη, φαίνεται πως είναι πιο αδύναμη από ποτέ.  Ο πρώην ισχυρός υπουργός της Χαριλάου Τρικούπη, ο οποίος αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους,  δεν μπορεί να γλεντήσει όσο θα ήθελε την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, καθώς νοσηλεύεται στην καρδιοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Αθηνών. 

Ο 78χρονος Άκης Τσοχατζόπουλος υπεβλήθη πρόσφατα σε τριπλό μπαι πας, και σήμερα Τετάρτη το Ιπποκράτειο εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν που περιγράφει την πορεία της υγείας του. O γνωστός πολιτικός αναρρώνει και όσο και να το θέλει η καρδιά και το μυαλό του δεν μπορεί να χορέψει με τον ίδιο τρόπο που το έκανε παλιά. Δεν είναι μόνο η προχωρημένη ηλικία, αλλά και για όσους γνωρίζουν μετά από τέτοιες επεμβάσεις, απαγορεύονται οι μεγάλες συγκινήσεις . 

Διαβάστε τι περιγράφουν στο ανακοινωθέν:

Ο κ.Τσοχατζόπουλος 78 ετών εισήχθη στο ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 17/03/2017 με διάγνωση νόσος στελέχους, στεφανιαία νόσος 3 αγγείων, διακομιζόμενος από το Γ. Κρατικό Νίκαιας.

Την Τρίτη 22/03/2017 ο ασθενής υπεβλήθη σε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη. Η ανάνηψη ήταν ικανοποιητική και εξήλθε της Μονάδας Εντατικής 2 ημέρες μετά την επέμβαση. Ο ασθενής νοσηλεύεται φρουρούμενος σε θάλαμο του 7ου  ορόφου του ΙΓΝΑ.

Η μετεγχειρητική του πορεία χαρακτηρίστηκε από αργή ανάνηψη λόγω της μεγάλης αδυναμίας του (χαμηλές λευκωματίνες ορού, παρατεταμένη ακινησία, βαρύτητα επέμβασης). Ο ασθενής κινητοποιήθηκε, έλαβε αναπνευστική φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία και ταυτόχρονη επίβλεψη και ειδική φροντίδα ενός ανοικτού έλκους (άτονο έλκος) στο δεξί έσω σφυρό λόγω φλεβικής ανεπάρκειας. Παραμένει για διάστημα ολίγων ημερών μέχρι να ολοκληρωθεί η ενδονοσοκομειακή νοσηλεία του.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ F.A.C.S

Σ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β΄ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 

Tags: