Ο γυμνασιάρχης πρότυπο με τη ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ: «Παλεύω με τον καρκίνο για 3η φορά-Κι άλλος να έρθει θα τον πολεμήσω»

Συγκλονίζουν τα λόγια του διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Ιλίου, Σταύρου Μπαλοδήμα, αποκλειστικά στην κάμερα του star.gr. Πρώτη ανάρτηση:16-03-2017 11:00

«Δεν έχω ενοχικά σύνδρομα, ούτε ζητάω τη λύπηση κανενός. Έχω τρεις καρκίνους μέχρι σήμερα, δεν τρέχει τίποτα, τους πολεμάω έναν -έναν. Και άλλος να έρθει θα τον πολεμήσω. Με τόση αγάπη που παίρνω και έτσι όπως αντιμετωπίζω τη νόσο, θεωρώ ότι αν όλοι οι καρκινοπαθείς πολεμήσουμε τη νόσο έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγούμε νικητές». Αυτά είναι τα συγκλονιστικά λόγια του διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Ιλίου, Σταύρου Μπαλοδήμα, αποκλειστικά στην κάμερα του star.gr.

 

Ο κύριος Μπαλοδήμας, είναι ένας άνθρωπος παράδειγμα προς μίμηση, ενώ οι μαθητές του τον θαυμάζουν. Και αυτό γιατί ενώ είναι μόλις 45 ετών και ο καρκίνος του έχει «χτυπήσει» την πόρτα για τρίτη φορά, εκείνος όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά έχει μετατρέψει ένα δημόσιο σχολείο σε πρότυπο, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα ιδιωτικά. Παρότι θα μπορούσε λόγω ασθενείας να πάρει άδεια για δύο χρόνια, εκείνος παρά τις ακτίνες και τις χημειοθεραπείες που κάνει, συνεχίζει να εργάζεται κανονικά και να δίνει το 100% του εαυτού του.

 

«Aντλώ δύναμη καθημερινά από την παρουσία μου στο σχολείο, δίπλα στα παιδιά»

«Προσπαθώ να ασκήσω τα καθήκοντά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν θέλω να είμαι απλά διεκπεραιωτικός. Κάνουμε στο σχολείο και πολλές εξωδιδακτικές δραστηριότητες (συμμετείχαμε σε μία έκθεση ελληνικής επιχειρηματικότητας, συμμετέχουμε σε διαγωνισμό ρομποτικής, φυσικής…), έτσι ώστε το 5ο Γυμνάσιο Ιλίου, ένα δημόσιο σχολείο στη δυτική Αθήνα, να μην υπολείπεται σε τίποτα από τα καλύτερα ιδιωτικά», αναφέρει χαρακτηριστικά στο star.gr και προσθέτει «Εγώ αντλώ δύναμη καθημερινά από την παρουσία μου στο σχολείο, δίπλα στα παιδιά. Έχω την τύχη να κάνω την πιο ωραία δουλειά του κόσμου. Παίρνω τεράστια δύναμη από τα παιδιά και από τους συναδέλφους μου. Μέσα από την αγάπη όλων αυτών και φυσικά της οικογένειάς μου μπορώ και ανταπεξέρχομαι όχι μόνο στις απαιτήσεις της δουλειάς μου και της καθημερινότητάς μου, αλλά και στις δυσκολίες που φέρνει στο σώμα και τον οργανισμό μου η τόσο παρατεταμένη χρήση αντικαρκινικών φαρμάκων. Δεν είναι πάντα εύκολο να ανταποκρίνεται ο οργανισμός. Όμως όλα είναι στο μυαλό».

 

Πώς όμως ξεκίνησαν όλα; «Θέλω να ζήσω άλλα 55 χρόνια»

«Η περιπέτεια της υγείας μου, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014, όταν μετά από εξέταση ρουτίνας διαγνώστηκα με καρκίνο πρώτου βαθμού στο ορθό έντερο. Την πρώτη εβδομάδα δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Ήμουν όρθιος και μόλις είδα τα αποτελέσματα, σωριάστηκα. Μου κόπηκαν τα πόδια.  Το αντιμετωπίσαμε με χειρουργείο και ήμουν τυχερός γιατί το πρόλαβα στην αρχή. Είχαμε θεωρήσει πως το είχα ξεπεράσει. Όμως τον Δεκέμβριο του 2016 διαγνώστηκα με καρκίνο στο ρινοφάρυγγα 3,8 εκατοστών. Έκανα στοχευμένη ακτινοβολία και χημειοθεραπεία. Έχασα 25 κιλά. Τύχαινε μέρες που καθόμουν για χημειοθεραπεία 7 ολόκληρες ώρες.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, αφού είχα επιστρέψει από διακοπές και λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, «δίπλωσα» από τον πόνο. Πήγα στο νοσοκομείο και μετά από εξετάσεις μου βρήκαν καρκίνο 8 πόντων στο συκώτι. Η βιοψία έδειξε πως ήταν μεταστατικός από το έντερο. Ο όγκος τώρα πια έχει μειωθεί στα 2,5 εκατοστά. Τέλος Απρίλη με αρχές Μαΐου, κοντά στα γενέθλιά μου, θα κάνω χημειοεμβολισμό (είναι μέθοδος τοπικής χημειοθεραπείας για νεοπλάσματα του ήπατος). Θέλω να ζήσω άλλα 55 χρόνια», εξηγεί.

«Τα δύσκολα βράδια, έχω για φύλακα άγγελό μου.... τη σύζυγό μου και φυσικά τα παιδιά μου»

 

«Η Κατερίνα η γυναίκα μου, μου έχει συμπαρασταθεί πάρα πολύ αυτά τα τρία χρόνια. Είναι ο ήρωάς μου. Είναι και μάνα και πατέρας για τα παιδιά μας. Υπάρχουν βράδια που δεν περνάνε… που οι πόνοι είναι ατελείωτοι στο σώμα και στο κεφάλι. Κάνεις εμετούς, βγάζεις αίμα και χολή. Το παιδί μου με έχει δει υποβασταζόμενο από την γυναίκα μου να πηγαίνω στο μπάνιο και να κάνω εμετό. Τα βράδια το φάρμακο σε ρίχνει…», λέει στο star.gr.

«Ο καρκίνος τα έβαλε με λάθος άνθρωπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον νικήσω. Θα πετύχω το στόχο μου και θα γίνω και πάλι υγιής για τα παιδάκια μου», προσθέτει.

Το μήνυμά του προς του καρκινοπαθείς

«Αυτό που θέλω να πω σε όσους αντιμετωπίζουν αυτήν την παλιοαρρώστεια που λέγεται καρκίνος, είναι να ξέρουν πως αν είμαστε δυνατοί στο μυαλό, είμαστε πιο δυνατοί από οτιδήποτε μπορεί να έχει προσβάλει το σώμα μας. Δυνατό μυαλό σημαίνει και δυνατό σώμα. Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από εμάς.

Να αντιμετωπίζουμε τον καρκίνο σαν μια γρίπη που μας ταλαιπωρεί λίγο αλλά θα την ξεπεράσουμε. Να έχουν θετική ενέργεια και σκέψη. Να παίρνουμε την αγάπη των γύρω μας και να την μετατρέπουμε σε δύναμη, έτσι ώστε να είμαστε γεροί για αυτούς που μας αγαπάνε. Μην πέφτετε ψυχολογικά! Μείνετε όρθιοι», τονίζει!

Όσο για το πώς τον αντιμετώπισαν οι μαθητές του σχολείου;

 

«Τα παιδιά κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον διευθυντή τους γιατί με έβλεπαν να αδυνατίζω, να έρχομαι στο σχολείο με καθετήρες και πεταλούδες στα χέρια… Κατάλαβαν ότι ο κύριος Μπαλοδήμας, δεν είναι καλά. Το είπα στα μεγαλύτερα παιδιά  και το κατάλαβαν. Οι επιλογές για έναν καρκινοπαθή είναι δύο. Ή να μην το πει σε κανέναν και να προσπαθήσει να το παλέψει μόνος του, ή να το μοιραστεί με τον κόσμο, όχι για να τον λυπηθούν αλλά για να πάρει θετική ενέργεια η οποία θα προστεθεί στη δική του δύναμη», επισημαίνει.

 

*Δείτε στα δύο βίντεο τον κύριο Σταύρο Μπαλοδήμα να διηγείται την περιπέτεια της υγείας του και να συγκινεί.

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

email: mkipreou@star.gr

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top