ΖΩΗ και ΚΟΤΑ περνούσε ο βαρώνος του Captagon – Δήλωνε άνεργος, αλλά έκανε χλιδάτες διακοπές στον Άγιο Δομίνικο

Επί έξι μήνες παρακολουθούσε η Δίωξη Ναρκωτικών τα μέλη του κυκλώματος

Ένας 47χρονος Αλβανός με το ψευδώνυμο «Αντρέας» ή «Ιάσονας», ο οποίος συστηνόταν ως επιχειρηματίας στο κλάδο των τροφίμων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης 635.000 χαπιών Captagon, που είναι γνωστά και ως τα ναρκωτικά των Τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος συνήθιζε να έχει δίπλα του έναν 53χρονο συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος αυτοσυστηνόταν ως φίλος και συνεργάτης στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ο 47χρονος «Αντρέας» ή «Ιάσονας» στα χαρτιά φαίνεται άνεργος και κάτοικος Γαλατσίου. Παρ’ όλ’ αυτά, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Έθνος φέρεται να έκανε χλιδάτες διακοπές στον Άγιο Δομίνικο και στην Καραϊβική, μαζί με τη σύζυγό του.

Όπως κατέθεσε στέλεχος του ΣΔΟΕ ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου διέμεινε σε πεντάστερο ξενοδοχείο στο εξωτικό νησί και ανέβασε φωτογραφίες από τις διακοπές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν ήξερε όμως ότι το ΣΔΟΕ τον είχε εντοπίσει και τον παρακολουθούσε στενά, περιμένοντας να επιστρέψει από τις διακοπές του για να τον συλλάβει.

Ο 47χρονος μάλιστα φέρεται να είχε δώσει εντολή να μετασκευαστεί στο Κορωπί σκάφος 12,5 μέτρων μοντέλου «Top Gun» με την ονομασία Cigarette, προκειμένου να περάσει δια θαλάσσης τα χάπια αξίας 10 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα στην Τουρκία, από όπου εκτιμάται ότι το φορτίο θα κατέληγε σε εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής.

Στο σκάφος δημιουργήθηκαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, όπου θα τοποθετούνταν τα χάπια.

Το Captagon ή «ναρκωτικό των Τζιχαντιστών» είναι μια συνθετική αμφεταμίνη, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αλλά εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια λόγω των παρενεργειών που προκαλεί και του εξαιρετικά εθιστικού του χαρακτήρα.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το 2010 το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής καταναλώθηκε στη Μέση Ανατολή.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από έξι μήνες, όταν στελέχη του γραφείου της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών στην Αθήνα, συναντήθηκαν με τους επικεφαλής του ΣΔΟΕ και τους ενημέρωσαν για το εργαστήριο υψηλής τεχνολογίας που λειτουργεί σε άγνωστη περιοχή στην Αττική.

Η αμερικανική δίωξη ναρκωτικών γνώριζε επίσης ότι εμπλέκεται κι ένας Τούρκος χημικός, ο οποίος ήταν αυτός που είχε αναλάβει να στήσει το ελληνικό «Breaking Bad».

Ο Τούρκος φέρεται να παρέδωσε στους συνεργούς του τη φόρμουλα για το «ψήσιμο» της αμφεταμίνης, η οποία γινόταν σε ειδικούς φούρνους σε μονοκατοικία – παρασκευαστήριο στην περιοχή του Λουτρόπυργου στη Νέα Πέραμο.

Κατά την έφοδο του ΣΔΟΕ κατασχέθηκαν περισσότερα από 635.000 χάπια, τα οποία θα μεταφέρονταν στην Τουρκία . Βρέθηκαν επίσης μήτρες τυποποίησης χαπιών, καθώς η σπείρα τα διέθετε στην αγορά με δική της επωνυμία, ώστε να τα πουλάει σε υψηλότερες τιμές. Εντοπίστηκαν τέλος μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών που σύμφωνα με το Τμήμα Ναρκωτικών του Χημείου του Κράτους χρησιμοποιούνται στην παρασκευή συνθετικών ναρκωτικών.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Τούρκο και το δεύτερο αρχηγικό μέλος, επίσης υπήκοο Αλβανίας ο οποίος είναι αδελφός της γυναίκας του «Αντρέα» ή «Ιάσονα» που έκανε διακοπές στον Άγιο Δομίνικο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top