ΦΩΤΟ: Αυτό είναι το ναρκωτικό των Τζιχαντιστών-Κατασχέθηκαν 635.000 χάπια σε εργαστήριο της Αθήνας!

Η αξία τους ανέρχεται σε… 10 εκατομμύρια ευρώ

ΦΩΤΟ: Αυτό είναι το ναρκωτικό των Τζιχαντιστών

Τις φωτογραφίες από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με διεθνείς προεκτάσεις, η οποία είχε εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON σε περιοχή του νομού Αττικής, με σκοπό να το διακινήσει στη Μέση Ανατολή, παρουσίασε το ΣΔΟΕ.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, το CAPTAGON είναι γνωστό και ως το «ναρκωτικό των Τζιχαντιστών», το οποίο τους χαρίζει ένα συναίσθημα μεγάλης ευφορίας και παντοδυναμίας, καθώς και εντυπωσιακή αντοχή στον πόνο, στην πείνα και στην έλλειψη ύπνου.

Στο ειδικό εργαστήριο που είχε στηθεί στο Λουτρόπυργο της Ν.Περάμου, κατασχέθηκε παρτίδα 635.000 χαπιών, λίγο πριν «ταξιδέψουν» στη Μέση Ανατολή, αποφέροντας κέρδη… 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Για ποιο λόγο όμως επιλέχθηκε η Ελλάδα;

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, Λουκάς Δανάμπασης αλλά και οι εκπρόσωποι της Ασφάλειας και του Λιμενικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση, αυτά τα κυκλώματα δεν έχουν σύνορα και χτυπάνε όπου τους βολεύει.

Εκτός από το «ναρκωτικό των Τζιχαντιστών», κατασχέθηκαν όπλα, χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα και φορτηγά Ι.Χ. κι ένα ταχύπλοο σκάφος. Συνελήφθησαν 4 άτομα, ένα αλβανικής υπηκοότητας, ένα τουρκικής και δύο ημεδαποί. Αναζητούνται, επιπλέον, τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένας συνταξιούχος αστυνομικός.

Πέρα από τα ναρκωτικά, τα όπλα, τις σφαίρες, τα μετρητά που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το ενδιαφέρον των ερευνών εστιάζεται σε δύο ακόμα κατηγορίες στοιχείων: 1) σε κάρτες μνήμης που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες 2) σε διάφορα έγγραφα που βρέθηκαν στα σπίτια των μελών του κυκλώματος. Ζητούμενο, μεταξύ άλλων, είναι αν υπάρχουν κινήσεις λογαριασμών, που να συνδέουν τα μέλη του κυκλώματος με άλλα πρόσωπα ή και να δίνουν νέα στοιχεία για τη γραμμή του «μαύρου» χρήματος. Γι’ αυτόν, άλλωστε, το λόγο, στο παιχνίδι μπήκε και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top