Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας: Καίνε τις στολές τους και μαγειρεύουν οι καθαρίστριες των νοσοκομείων!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας: Καίνε τις στολές

Μια εβδομάδα μετά την πρώτη τους διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία επέστρεψαν και πάλι στο υπουργείο. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια προς της Βουλή.

Εργαζόμενες στην καθαριότητα των νοσοκομείων κρατούν πλακάτ ενώ έχουν κρεμάσει τα γάντια τους και «ματωμένες» ποδιές σε σχοινί έξω από το υπουργείο.

Μάλιστα σε ένα τραπεζάκι στην είσοδο του υπουργείου, έστησαν ένα γκαζάκι με μια μικρή κατσαρόλα στην οποία έριξαν διάφορα λαχανικά και κόκαλα από κρέας, ότι τους άφησαν όπως λένε...

Στην συνέχεια έβαλαν φωτιά και έκαψαν τις στολές που είχαν κρεμάσει.

Ακόμα, έστησαν πλακάτ με έναν τιμοκατάλογο των προϊόντων που βρίσκονται στον πάγκο, αλλά και ένα ''μπακαλοτεύτερο'', στο οποίο είναι γραμμένα τα ονόματα των καθαριστριών, θέλοντας να δείξουν ότι χρωστάνε!

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία σε ανακοίνωσή της, «8.000 εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων βρίσκονται στον αέρα. Τους πετάνε στα σκουπίδια με την κατάπτυστη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος 4430/2016 για την πρόσληψη προσωπικού Καθαριότητας – Φύλαξης – Εστίασης» σημειώνει η Ομοσπονδία και διερωτάται: «Τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων;».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top