Η Μονή Εσφιγμένου κρύβει έναν ανεκτίμητο ΘΗΣΑΥΡΟ – Η κάμερα του Star στα άδυτα του μοναστηριού

118 μοναχοί αγωνιούν για τις συλλήψεις του ηγούμενου Μεθοδίου και του μοναχού Αντύπα και το μέλλον τους

Η Μονή Εσφιγμένου ήρθε στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα λόγω των ενταλμάτων σύλληψης για τον ηγούμενο Μεθόδιο και τον μοναχό Αντύπα. Όμως η συγκεκριμένη Μονή βρίθει σπάνιων θησαυρών αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος μπήκε με την  κάμερα του Star στα άδυτα της Μονής και κατέγραψε τους θησαυρούς και τα πολλά λείψανα αγίων που φυλάσσονται εκεί.

Στη βιβλιοθήκη φυλάσσονται χειρόγραφα βιβλία και κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ένα μέρος της σκηνής του Ναπολέοντα, ένα χρυσοποίκιλτο αριστούργημα υφαντουργίας.

Την ίδια ώρα, εν αναμονή των εξελίξεων βρίσκονται οι 118 μοναχοί. Εδώ και μια εβδομάδα περιμένουν τους αστυνομικούς να πάνε στη Μονή Εσφιγμένου και να συλλάβουν τον ηγούμενο Μεθόδιο και τον μοναχό Αντύπα.

Να παραδοθεί στις αρχές ζητά από τον ηγούμενο ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, μέσα από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".

«Δεν έχω πρόβλημα να παραδοθώ αλλά θα ξεσηκωθεί ολόκληρη η αδελφότητα», λέει ο ηγούμενος, από την πλευρά του. Οι μοναχοί φοβούνται πως αν φύγει από το μοναστήρι μετά θα τους διώξουν όλους.

 «Θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή σε όλους όσους επιχειρήσουν να διώξουν την αδελφότητα :  “προσέξτε τι κάνετε. Γιατί ό, τι συμβεί από εδώ και πέρα θα είστε οι μόνοι υπεύθυνοι”» συμπλήρωσε ο Μεθόδιος.

Ο ηγούμενος Μεθόδιος και ο μοναχός Αντύπας καταδικάστηκαν σε 20 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, για τα επεισόδια και τις μολότοφ που έπεσαν τον Ιούλιο του 2013 στο κονάκι της Μονής, εναντίον δικαστικού επιμελητή και αστυνομικών που πήγαν να τους επιδώσουν δικαστική απόφαση για την εκκένωσή του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top