Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 15χρονος κωφάλαλος Ρομά, που το βράδυ της Κυριακής 22 Ιανουαρίου, βίασε άγρια και στραγγάλισε τον 6χρονο Σεζάλ Μεχμεταλή, εγκαταλείποντας το άψυχο κορμί του σε μια εγκαταλελειμμένη οικία μόλις 200 μέτρα από το σπίτι του.

Ο 15χρονος, αναμένεται να οδηγηθεί τις επόμενες ημέρες σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στην Κόρινθο.

Μετά την τρίωρη ανάκριση στην οποία συμμετείχε ειδικός διερμηνέας νοηματικής που μετέβη στην Κομοτηνή από την Θεσσαλονίκη, ο κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του. 

ΤΟΝ ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ

Μετά το τέλος της τρίωρης ανάκρισης, ο 15χρονος κωφάλαλος Ρομά φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, αφού όπως σας έχει ήδη γράψει το star.gr, από μπροστά τον περίμεναν οι γονείς και οι συγγενείς του 6χρονου Σεζάλ, οι οποίοι ήταν εξαγριωμένοι.

Όπως μεταδίδει το xronos.gr, μόλις περατωθεί η ανάκριση θα οριστεί η δικάσιμος το συντομότερο δυνατόν, διότι ο ανήλικος  δε μπορεί να κρατηθεί για περισσότερο από 6 μήνες ή υπό προϋποθέσεις για 9 μήνες. 

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης διέταξε, με τη σύμφωνη γνώμη του κατηγορουμένου, τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης που έχει σαν αντικείμενη την ψυχοδιαγνωστική εξέταση του κατηγορούμενου, για να γίνουν κατανοητά τα αίτια της επίθεσης και της δολοφονίας.

Παράλληλα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση σε βάρος των γονέων του 15χρονου, οι οποίοι αναζητούνται για να δώσουν κατάθεση.

 

 

Tags: