Σύγκληση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζητούν οι αντιεισαγγελείς

Για το όριο συνταξιοδότησης

Σύγκληση της Ολομέλειας τους θέλουν οι αντιεισαγγελείς

Και η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου θα ασχοληθεί πιθανόν με το θέμα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών!

Τη σύγκλησή της ζητούν με γραπτό αίτημά τους προς την Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου δεκαπέντε ανώτατοι εισαγγελείς, σε μια κίνηση η οποία εκτιμάται ότι ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στο αίτημα της προέδρου του δικαστηρίου Βασιλικής θάνου να συγκαλέσει την ολομέλεια των αρεοπαγιτών για το θέμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφο που υπογράφουν 15 από τους συνολικά 17 υπηρετούντες ανώτατους Εισαγγελείς στον Άρειο Πάγο αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαία η σύγκληση και της δικής τους Ολομέλειας για ένα τόσο κρίσιμο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος ,που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε συναδέλφους τους, εισαγγελείς και δικαστές.

Είναι δε ενδεικτική η διατύπωση πως το θεσμικό ζήτημα ήρθε στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες αν και δεν είχε  απασχολήσει επί πολλές δεκαετίες εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς.

Εν τω μεταξύ σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου κατά την κοπή της πίτας επανέλαβε ότι θα οριστεί νέα ημερομηνία της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, μόλις η εισηγήτρια της υπόθεσης, αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου, είναι έτοιμη. Να σημειωθεί ότι η ολομέλεια επρόκειτο να γίνει σήμερα αλλά αναβλήθηκε ενώ ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει πεί πως αύξηση των  ορίων μπορεί να συζητηθεί μόνο στα πλαίσια της συνταγματικής αναθεώρησης. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top