Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ από την Τουρκία – «Μην τολμήσετε να κατοικήσετε διαφιλονικούμενα νησιά»

Επαναφέρει τη στρατηγική των γκρίζων ζωνών

Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ από την Τουρκία

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την προκλητική δήλωση της Τουρκίας, την ώρα μάλιστα που στη Γενεύη βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συζητήσεις για το Κυπριακό.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών, που είχε προαναγγείλει το υπουργείο Ναυτιλίας με επιστολή του υφυπουργού Ν. Σαντορινιού.

 

Όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, στην επιστολή του Έλληνα υφυπουργού δεν κατονομάστηκαν τα νησιά, όπου θα ξεκινήσουν τα έργα και ουσιαστικά επαναφέρει τη στρατηγική των γκρίζων ζωνών, προειδοποιώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική πλευρά σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».

Σημειώνεται ότι σε επιστολή που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο κ. Σαντορινιός είχε προαναγγείλει σχέδιο κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης είχε εγείρει επικρίσεις από πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους, λόγω της βέβαιης αντίδρασης της Άγκυρας στους σχεδιασμούς του υπ. Ναυτιλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top