ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ για το Αιγαίο και τα νησιά μας, ενώ στη Γενεύη ψάχνουν λύση για το Κυπριακό!

«Μην αγγίξετε διαφιλονικούμενα νησιά» λέει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Τουρκία πρόκληση

Την ώρα που διεξάγονται οι κρίσιμες συνομιλίες στην Γενεύη για το Κυπριακό, η Άγκυρα προχωρά σε νέα πρόκληση όσον αφορά στο Αιγαίο. 

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί την Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων σε μικρά νησιά του Αιγαίου, κάτι που προανήγγειλε πρόσφατα, το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας, με επιστολή του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στη Βουλή.

Όπως αναφέρει η dailysabah, η Άγκυρα υπογραμμίζει ότι στο κείμενό του ο κ.Σαντορινιός δεν διευκρινίζει σε ποια νησιά θα γίνουν έργα και, επαναφέροντας τη στρατηγική των γκρίζων ζωνών, διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί de facto συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική πολιτική σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».

Μάλιστα, η dailysabah, υπενθυμίζει το επεισόδιο που σημειώθηκε στις αρχές του μήνα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στα Ίμια.

«Τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής περιόρισαν τις κινήσεις των ελληνικών βαρκών και τα απέτρεψαν να αγκυροβολήσουν στα Ίμια, αναγκάζοντάς τα να επιστρέψουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Λίγη ώρα αργότερα, σκάφη του ελληνικού λιμενικού πλησίασαν τις δύο βραχονησίδες. Τα σκάφη και των δύο πλευρών φέρεται να διατήρησαν τις θέσεις τους»,  έγραφε τότε η dailysabah, κάνοντας λόγο για θερμό επεισόδιο! 

Υπενθυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες, οι προκλήσεις είναι σχεδόν καθημερινές από τους γείτονες. Εκτός από τις τουρκικές υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο, ο «σουλτάνος» Ερντογάν, δεν χάνει ευκαιρία να αμφισβητεί ανοιχτά την συνθήκη της Λωζάννης, απειλώντας να τινάξει στον αέρα -ανά πάσα ώρα και στιγμή -την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top