Νέες ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ των Τούρκων! Για θερμό επεισόδιο στα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ

Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο

Για θερμό επεισόδιο στα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ το οποίο συνέβη το πρωί της Δευτέρας, όταν όπως ισχυρίζονται δέκα ελληνικά αλιευτικά σκάφη «παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα και επιχείρησαν να αγκυροβολήσουν στα Ίμια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, «τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής περιόρισαν τις κινήσεις των ελληνικών βαρκών και τα απέτρεψαν να αγκυροβολήσουν στα Ίμια, αναγκάζοντάς τα να επιστρέψουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Λίγη ώρα αργότερα, σκάφη του ελληνικού λιμενικού πλησίασαν τις δύο βραχονησίδες. Τα σκάφη και των δύο πλευρών φέρεται να διατήρησαν τις θέσεις τους».

Η εφημερίδα καταλήγει, τονίζοντας ότι «τρία ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής μαζί με αλιευτικά σκάφη από την Κάλυμνο και τη Λέρο, έχουν πλεύσει αρκετές φορές γύρω από τα Ίμια από τις αρχές Δεκεμβρίου».

Σαν να μην έφτανε αυτό, τη Δευτέρα υπήρξε και νέο επεισόδιο, όταν ένα αεροσκάφος CN -235 μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο στις 17:58 και πέταξε πάνω από τη νήσο Παναγιά σε ύψος 2.800 ποδών για να εξέλθει από το FIR Αθηνών ένα λεπτό αργότερα στις 17:59.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top