Συνελήφθη ένα ακόμη ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ της μαφίας που λήστευε ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ- Τα γαρύφαλλα, η πόρσε και ο μπον βιβέρ!

Από τα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης και τη γκαρσονιέρα του Πειραιά στα χέρια της ΕΛΑΣ - «Μόνο μικροκλοπές έκανα ρε παιδιά» -Πρώτη ανάρτηση:12-01-2017 18:16

Το σύνδεσμο της καλής κοινωνίας με τους Ρομά, που έκλεβαν σπίτια επωνύμων συνέλαβαν την Πέμπτη στον Πειραιά οι αστυνομικοί, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr. Πρόκειται για έναν άνδρα 36 ετών, για τον οποίο, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχει κρύψει κλοπιμαία σε μετρητά και κοσμήματα, η αξία των οποίων φτάνει το 1.000.000 ευρώ.

ΞΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΑΦΕΣ! "Μόνο μικροκλοπές έκανα"

Ο άνθρωπος, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της συμμορίας που είχε ρημάξει τα σπίτια των διάσημων πλουσίων, ζούσε σε μια γκαρσονιέρα, την οποία νοίκιασε πρόσφατα.  Αστυνομικοί της ασφάλειας Αμαρουσίου του έστησαν καρτέρι σε μια καφετέρια στον Πειραιά και τον συνέλαβαν τη στιγμή που πήγαινε να πάρει τον... καφέ του!

Τον οδήγησαν στις δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο 36χρονος φέρεται να έλεγε και να ξαναέλεγε «δεν έχω καμία σχέση με τη μεγάλη συμμορία! Μόνο μικροκλοπές έκανα! Τους ήξερα όμως τους περισσότερους και τους έλεγα ότι κάνουν βλακείες και θα τους πιάσουν όλους». 

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Κατερίνα Μαστραντωνάκη, «οι αστυνομικοί θεωρούν ότι  ο 36χρονος είναι ο άνθρωπος που είχε επαφές με τον αστυνομικό που φέρεται να συμμετείχε στη συμμορία και τον μπον-βιβέρ που συνελήφθη για κλεπταποδόχος! Ήταν αυτός που οδήγησε ,σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τους Ρομά στα σαλόνια». 

ΑΝΟΙΓΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΠΑΓΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ

Άννα Βίσση

Ηρώ Καριοφύλλη

Ο 36χρονος που φέρεται να είναι μεταξύ άλλων και πίσω από τις ληστείες στα σπίτια της τραγουδίστριας Α.Βίσση και της δημοσιογράφου Η.Καριοφύλλη, είχε το παρατσούκλι “Σέφι” και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Συνήθιζε να κυκλοφορεί με αυτοκίνητα Porsche, καθώς και να πηγαίνει αυθημερόν στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να διασκεδάσει σε νυχτερινά κέντρα, όπου ξόδευε χιλιάδες ευρώ.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προφίλ του στο facebook, ανέβαζε συχνά φωτογραφίες με δεσμίδες των 50 και 100 ευρώ, που προέρχονταν από τις διαρρήξεις.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια (2012-2016) η μαφία των Ρομά, είχε κάνει πάνω από 2.000 επιθέσεις σε όλη τη χώρα, από τις οποίες εξιχνιάστηκαν μόλις οι 300, με τον τζίρο της να ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα μέλη της μιλούσαν μια κωδική γλώσσα βασισμένη σε μια σπάνια διάλεκτο των Ρομά, ενώ μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν διάφορα παρατσούκλια και συνθηματικά.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Α ΛΑ… KOΡΛΕΟΝΕ

Επικοινωνούσαν με «ghost phones», δηλαδή με αριθμούς που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα, ενώ στις συνομιλίες τους δεν έλεγαν ποτέ τα ονόματά τους. Όταν ήθελαν να μιλήσουν για κάποια παρανομία χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις για να μπερδεύουν τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα μετά τις δεκάδες συλλήψεις, απεδείχθη πως είχαν ακόμη και  ασυρμάτους για να ακούν το κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας.

Όσον αφορά στη λειτουργία και τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για ένα πολυδαίδαλο δίκτυο που λειτουργούσε στα πρότυπα της μαφίας στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70.

Την οργάνωση αποτελούσαν οχτώ μεγάλες οικογένειες Ρομά από όλη την Ελλάδα που ακολουθούσαν τους κανόνες της «familia» του… Δον Κορλεόνε. Είχαν δημιουργήσει δηλαδή ένα οικογενειακό συνδικάτο εγκλήματος, στο οποίο τα μέλη των οικογενειών είχαν τακτικές συναντήσεις, με τον αρχινονό να δίνει εντολές για τους στόχους και τους… υπαρχηγούς να αναθέτουν τα χτυπήματα στους «στρατιώτες», χωρίς οι ίδιοι να ανακατεύονται με καμία παράνομη πράξη, ζώντας σε απίστευτη χλιδή.

Οι «στρατιώτες» πάλι έδιναν το 70% - 80% των κλοπιμαίων στις οικογένειες των Ρομά και κρατούσαν μια προμήθεια. Μάλιστα αν κάποιος στρατιώτης συλλαμβάνονταν, τότε ακολουθούσε πιστά το νόμο της σιωπής, και η «Familia» κάλυπτε όλα τα δικαστικά έξοδα, προσλαμβάνοντας τους καλύτερους δικηγόρους, ενώ φρόντιζαν και την οικογένειά του όλο το διάστημα που βρισκόταν στη φυλακή.

ΠΩΣ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΤΑ «ΘΥΜΑΤΑ» ΤΟΥΣ

Η σπείρα είχε αδυναμία στους επώνυμους, δρούσε με πληροφοριοδότες και χτυπούσε σε όλη την Ελλάδα. Τον ρόλο του ρουφιάνου αναλάμβαναν κυρίως οι κηπουροί και οι οικιακές βοηθοί των διασήμων. Έτσι , όταν δεν φρόντιζαν τους κήπους και την καθαριότητα των σπιτιών, ενημέρωναν την σπείρα για το παραμικρό! Από το «πότε έφευγαν τα αφεντικά», μέχρι και το «τι υπήρχε σε κάθε δωμάτιο αναλυτικά»! Με αυτό τον τρόπο διευκόλυναν πολύ τις διαρρήξεις και την ζωή των … εγκεφάλων, που περνούσαν "ζωή και κότα", κλέβοντας ξένες περιουσίες.

Τα μέλη της σπείρας ήταν εξπέρ στο να ξεκλειδώνουν αυτόματα συστήματα ασφαλείας! Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μπορούσαν να απενεργοποιούν συναγερμούς και να ανοίγουν ακόμη και τις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες κλειδαριές.

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΚΛΟΠΙΜΑΙΩΝ

Γνωστά ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, αλλά και προσώπων από τον χώρο του θεάματος και του ελληνικού πενταγράμμου είναι ανάμεσα στο «βαρύ» πελατολόγιο της μαφίας των Ρομά, καθώς γνώριζαν πως πολυτελή αντικείμενα, ρολόγια και άλλα χρυσαφικά ήταν κλεμμένα, αλλά τα αγόραζαν, καθώς ήταν πολύ καλύτερες οι τιμές από την πραγματική τους αξία.

Ο γνωστός κοσμηματοπώλης, όποτε έφτανε στα χέρια του ενδιάμεσου κάποιο καλό κομμάτι, εκείνος έστελνε sms από το κινητό του σε συγκεκριμένες επαφές του γράφοντας επί λέξει: «Έχω ευκαιρία». Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες επικοινωνούσαν μαζί του, και έκλειναν ραντεβού στο κοσμηματοπωλείο. Μάλιστα, ο κοσμηματοπώλης παρείχε service για τα ρολόγια, δεδομένου ότι οι πελάτες δεν μπορούσαν να απευθυνθούν στις επίσημες αντιπροσωπείες αν κάτι είχε χαλάσει. Τους εφοδίαζε μέχρι και με πλαστά χαρτιά που επιβεβαίωναν την γνησιότητα τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top