Μητέρα 18χρονης παιδοκτόνου: «Δεν είχα καμία συμμετοχή στη θανάτωση του βρέφους»

Τι λέει στο απολογητικό της υπόμνημα

Πρώτη δημοσίευση 18:34

Το απολογητικό υπόμνημα της μητέρας της 19χρονης παιδοκτόνου της Πετρούπολης φέρνει στη δημοσιότητα το Star.

Σύμφωνα με αυτό, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη θανάτωση του βρέφους, ωστόσο αναφέρει ότι η ίδια πέταξε τη σακούλα με το νεκρό μωρό στον κάδο σκουπιδιών.

Σε βάρος τόσο της 19χρονης όσο και της μητέρας της, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Πέταξα το βρέφος για την ηρεμία της κόρης μου

 «Δεν είχα καμία συνδρομή πριν ή κατά τη διάρκεια της παιδοκτονίας από την κόρη μου και ουδεμία συμμετοχή είχα σε αυτήν. Μετά το θάνατο του νεογνού, μετά από έντονη παράκληση της κόρης μου και από αισθήματα συμπόνοιας προς το πρόσωπό της, καθότι τελούσε σε πανικό και πλήρη ψυχοσωματική διατάραξη, απέρριψα τη σακούλα στην οποία ήταν τοποθετημένο το νεκρό νεογνό, σε κάδο της περιοχής, επιθυμώντας να συντελέσω στην αποκατάσταση της ηρεμίας της κόρης μου αλλά και σαφώς να αποφευχθεί η καταδίωξή της».

Ήταν σε πανικό – Αδυνατούσε να χειριστεί την κατάσταση

«Ομοίως και η ίδια, δεδομένης της ούτως ή άλλως ήδη επιβαρυμένης της ψυχικής μου κατάστασης, τελούσα σε πανικό και αντιλήφθηκα ότι η κόρη μου είχε μόλις γεννήσει νεογνό, που κυοφορούσε χωρίς να το γνωρίζω. Έτσι, δεν ήμουν σε θέση να ξεγεννήσω ορθώς την κατάσταση και να πράξω σύμφωνα με τη λογική.  Πρωταρχικό μου μέλημα ήταν να προσπαθήσω να βοηθήσω την κόρη μου, απαλύνοντας τον πόνο της και να διεκπεραιώσω ένα  μέρος του ειδεχθούς έργου της.

Ήμουν παντελώς  αδύναμη να διαχειριστώ το απρόβλεπτο και βίαιο περιστατικό που εκτυλίχθηκε μπροστά μου, από την μια η κόρη μου είχε γεννήσει στο μπάνιο ένα παιδί και από την άλλη να αντικρίζω ένα νεκρό νεογνό.

Σε αυτή την αδυναμία μου συντέλεσε καθοριστικά η χρόνια κατάθλιψη από την οποία πάσχω από το 2012».

Στο τέλος του υπομνήματος  ζητά να αφεθεί ελεύθερη άνευ όρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top