Tα επόμενα «βήματα» στην υπόθεση της Δώρας Ζέμπερη μετά τη νέα απολογία του Σοροπίδη

Ο ανακριτής αναμένεται να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση

Εξελίξεις στην ανάκριση πυροδοτεί η συμπληρωματική απολογία του Σοροπίδη.

Ο ανακριτής πλέον θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις. Η αναφορά ενός ονόματος, ουσιαστικά δεν λέει απολύτως τίποτα, αν δεν συνοδεύεται από γεγονότα. Από αποδείξεις που θα αποδεικνύουν τυχόν εμπλοκή.

Λέει ο Σοροπίδης π. χ πως συνάντησε τον δικηγόρο στις φυλακές Κορυδαλλού. Μα ένας δικηγόρος για να δει οποιονδήποτε κρατούμενο τον ζητάει από τους υπαλλήλους και καταγράφεται στα βιβλία. Άρα θα πρέπει να ζητήσει το βιβλίο για να δει αν υπάρχει τέτοια καταγραφή.

Δεύτερον ο ανακριτής πιθανότατα θα ορίσει γραφολόγο πραγματογνώμονα, για να δει αν πράγματι ο κατηγορούμενος συνέταξε το υπόμνημα ή του το έδωσε κάποιος άλλος.

Τρίτον θα σταθμίσει την αλλαγή στάσης του κατηγορουμένου. Μπορεί να δικαιούται ο κατηγορούμενος να λέει ότι θέλει, αλλά όταν αλλάζει άποψη και εκδοχή κάθε δέκα μέρες, τότε αυτό είναι στοιχείο που κρίνει την αξιοπιστία του.

Είναι σχεδόν δεδομένο ότι ο ανακριτής θα στραφεί δικαστικά εναντίον του Σοροπίδη και παντός άλλου υπευθύνου, εφόσον κρύβεται και άλλος πίσω από την ιστορία.   

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top