Απαγωγή Λεμπιδάκη: Νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση - θρίλερ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχάρη την ΕΛ.ΑΣ για την επιτυχία της -Νέα ενημέρωση 16:57

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων για την απαγωγή και απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος συνεχάρη την ελληνική αστυνομία για την μεγάλη της επιτυχία στην δύσκολη επιχείρηση που διεξήγαγε προκειμένου να δώσει αίσιο τέλος στην απαγωγή του επιχειρηματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τόσκας για απελευθέρωση Λεμπιδάκη: «Μια επιτυχία χωρίς προηγούμενο στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά»

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αφού αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά και επιτυχία των συναδέλφων του, τόνισε πως οι περιφερειακές υπηρεσίες είναι εξίσου σημαντικές με τις κεντρικές, ενώ εξήγησε πως η απαγωγή του επιχειρηματία αποτελούσε ένα ζήτημα που απαιτούσε λεπτή προσέγγιση.

Όπως τόνισε ο κος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο σχεδιασμός της όλης επιχείρησης εξελίχθηκε σε αρμονική συνεργασία με την οικογένεια του επιχειρηματία, την οποία και ευχαρίστησε για τη στάση και την υπομονή της.

Μάλιστα είπε πως στην προκειμένη περίπτωση, η βιασύνη θα μπορούσε  να αποδειχτεί μοιραία, ενώ ευχήθηκε αυτή να είναι η τελευταία περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν γνώριζε τίποτα για την απαγωγή Λεμπιδάκη η 17χρονη – «Το έκανα για τα χρέη μου», λέει ο πατέρας της

Στη συνέχεια,το λόγο πήρε ο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, ο οποίος εξήγησε πως ξεκίνησε το θρίλερ της απαγωγής, αλλά και πώς η αστυνομία έφτασε στη λύση της υπόθεσης.

Όπως δήλωσε ο κος Λαγουδάκης, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, μετά από τροχαίο που «προκάλεσαν» εσκεμμένα δυο οχήματα.

Αμέσως συνεργάστηκαν όλες οι υπηρεσίες της Κρήτης με τα κεντρικά  της ΕΛ.ΑΣ, καθώς οι δράστες ζητούσαν το εξωφρενικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

«Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του απαχθέντα. Âήμα βήμα η έρευνα, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία  καταφέραμε αρχικά να ανιχνεύσουμε την μεθοδολογία των δραστών. Έτσι προχωρήσαμε στη χαρτογράφηση της οργάνωσης που μας οδήγησε στον προσδιορισμό των δραστών.Στη συνέχεια διακριβώσαμε τις διασυνδέσεις των ατόμων αυτών και να εντοπίσουμε την περιοχή και το σημείο όπου τον κρατούσαν» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης.

Ακολούθησε η οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση της Δευτέρας, η οποία «δικαίωσε απόλυτα τις προσπάθειές μας. Στην πιχείρηση συμμετείχαν μέλη του τμήματος ειδικών αποστολών, μέλη του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και άλλοι.  Kατά την επιχείρηση αστυνομικοί ελευθέρωσαν τον Λεμπιδάκη και ακινητοποίησαν άμεσα δύο ημεδαπούς που τον επιτηρούσαν, ηλικίας 43 και 44 ετών. Άμεσα συλλάβαμε άλλα έξι άτομα (ηλικίας 44, 22, 46, 60 και 45 ετών) και μια 17χρονη. Για όλο το χρονικό διάστημα είχε μεταβεί στο Ηράκλειο ο ψυχολόγος και ειδική ομάδα διαπραγματευτών από τα κεντρικά της Κρήτης και την Αθήνα».

ΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ

«Σήμερα από την ειδικότερη επισκόπηση του υλικού μπορούμε να πούμε ότι οι εμπλεκόμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση από το Μάρτιο του 2017 προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος. Οι δράστε έφεραν βαρύ οπλισμό ήταν στο ίδιο χώρο με τον απαχθέντα, φορούσαν τα ίδια, μιλούσαν ψιθυριστά για να αποφευχθεί αναγνώρισή τους.Ο απαχθείς ήταν πάντα δεμένος με αλυσίδα, ενώ χρησιμοποίησαν πέντε κρησφύγετα . Όλο το διάστημα της απαγωγής πραγματοποιήθηκαν 31 επικοινωνίες κυρίως με sms, 5 χειρόγραφες επιστολές και ηλεκτρονικές επιστολές, 3 βίντεο του παθόντα .Πριν και μετά τις επικοινωνίες με την οικογένεια τον επισκεπτόταν συζητώντας για αυτές αλλά και για την δυνατότητα ανεύρεσης των χρημάτων. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν πλήθος καρτών ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα που θα εξεταστούν από τις αρχές» δήλωσε ο κος Λαγουδάκης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στον ανακριτή.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top