Νηστεύετε; Δείτε μία σούπερ νηστίσιμη και light συνταγή

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας έδωσε τη νοστιμότερη συνταγή της Σαρακοστής

Αν ανήκετε σε αυτούς που νηστεύουν 40 μέρες και από το κρέας και από τα γαλακτοκομικά, η συνταγή που έφτιαξε σήμερα το πρωί ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@star, είναι για εσάς ό, τι πρέπει.

O Bαρθαλίτης έφτιαξε ένα νηστίσιμο φαγητό που σίγουρα δεν έχετε σκεφτεί

Και νόστιμη και νηστίσιμη και light. 

Σε ποιον άλλωστε δεν αρέσει το κοκκινιστό κριθαράκι με χταπόδι. Ο σεφ μπήκε μέσα στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά

· 1 κιλό χταπόδι
· 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
· 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
· 1 μεσαίο καρότο
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 50 γρ. ελαιόλαδο
· 150 γρ. κόκκινο κρασί
· 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
· 400 γρ. ντομάτα κόν κασέ
· 1200 γρ. ζωμό λαχανικών
· 2 φύλλο δάφνης
· 4 κόκκους μπαχάρι
· 1 ξυλάκι κανέλα
· 2 κ.σ. μηλόξυδο
· 3 κλωνάρια φέσκο θυμάρι
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής

· Καθαρίζουμε το εσωτερικό της κουκούλας από το χταπόδι, το πλένουμε, το στραγγίζουμε, το μεταφέρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξύδι το ένα φύλλο δάφνης, 2 κόκκους μπαχάρι, τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, να κοκκινίσει και να πιει όλα τα υγρά του.
· Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το μεταφέρουμε στο ξύλο κοπής, καθαρίζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
· Κόβουμε το κεφάλι από το χταπόδι, αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια και κόβουμε την κουκούλα και το υπόλοιπο σώμα σε μέτρια προς μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, ψιλόκόβυομε το κρεμμύδι, κόβουμε το καρότο κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε ώστε να μαλακώσουν για 3’.
· Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε για 1’.
· Βάζουμε το πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τον τσιγαρίζουμε για 1΄.
· Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μελώσουν τα λαχανικά μας, για 2’ με 3’.
· Προσθέτουμε την ντομάτα κόν κασέ, το χταπόδι, 2 κούπες από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε τυλιγμένα σε τούλι το 2ο φύλλο δάφνης μαζί με την κανέλα και τους υπόλοιπους κόκκους μπαχάρι.
· Ανακατεύουμε, μισό – σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20’ με 25’.
· Προσθέτουμε το κριθαράκι, την υπόλοιπη ποσότητα από το ζωμό τμηματικά, ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20’ με 25’.
· Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top