Νηστίσιμη μανιταρόπιτα δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Η εύκολη συνταγή όπως την είδαμε μέσα από το Breakfast@Star

Δείτε τη συνταγή από το Breakfast@Star

Φτιάξτε την πιο νόστιμη νηστίσιμη μανιταρόπιτα από τα χεράκια του Σταύρου Βαρθαλίτη, όπως είδαμε μέσα από το Breakfast@Star το πρωί της Παρασκευής.

Υλικά για τη μανιταρόπιτα

•    500 γρ. λευκά (σαπινιόν) μανιτάρια, ψιλοκομμένα 
•    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•    1 κ.γ. ξερή ρίγανη
•    2 κ.σ. ελαιόλαδο
•    150 γρ. τριμμένο νηστίσιμο τυρί
•    Αλάτι
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το χυλό της μανιταρόπιτας

•    200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•    180 γρ. γάλα σόγιας
•    50 γρ. ελαιόλαδο
•    2 κ.σ. σουσάμι
•    Αλάτι
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
•    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι να σοταριστούν μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μην έχουν καθόλου υγρά τα μανιτάρια.
•    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί, τη ρίγανη κι αφήνουμε στην άκρη.
•    Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι κι ενσωματώνουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
•    Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια τον χυλό και ανακατεύουμε καλά ώστε ο χυλός να αναμειχθεί καλά με τα μανιτάρια. Λαδώνουμε ένα πυρέξ 20*28, το πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
•    Απλώνουμε με μια μαρίζ καλά, ρίχνουμε λίγο ακόμα σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για  60-70 περίπου λεπτά. 
•    Κόβουμε, αφού κρυώσει κι απολαμβάνουμε!

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top