Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό και νόστιμα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει την καλύτερη συνταγή.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star, έφτιαξε τυρένια λαχανικά στον φούρνο με κιμά και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά για τυρένια λαχανικά με κιμά
• 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
• 300γρ. μανιτάρια
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 4 καρότα
• 400γρ. ντομάτες κονκασε, στραγγισμένες
• 200γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
• 180γρ. νερό
• 1 κιλό πατάτες
• 1κ.γ πάπρικα γλυκιά
• 1κ.γ σκόνη σκόρδου
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 150γρ. γκούντα
• 6 φέτες μπέικον
Υλικά για κρέμα μανιταριών
• 1κ.σ βούτυρο
• 250γρ. λευκά μανιτάρια
• 180γρ. νερό
• 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
• 1/4κ.γ σκόνη κρεμμυδιού
• 1/8κ.γ σκόνη σκόρδου
• 120γρ. γάλα
• 30γρ. αλεύρι γ.ο.χ
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση για κρέμα μανιταριών
• Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να αφρίσει.
• Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες και μαγειρεύουμε μέχρι να απελευθερώσουν το μεγαλύτερο μέρος των υγρών τους, περίπου 5-7 λεπτά.
• Ρίχνουμε το νερό με το κύβο κοτόπουλου, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου και αφήνουμε να σιγοβράσει.
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το γάλα και το αλεύρι.
• Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σούπα, περίπου 1 λεπτό.
• Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Εκτέλεση τυρένια λαχανικά με κιμά
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κιμά, τα μανιτάρια σε φέτες και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μέτρια-υψηλή φωτιά 6-8 λεπτά.
• Προσθέτουμε πάπρικα, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.
• Έπειτα, προσθέτουμε τις ντομάτες, το καλαμπόκι και τα καρότα σε φέτες.
• Ανακατεύουμε περιστασιακά.
• Ανακατεύουμε τη κρέμα μανιταριών και το νερό.
• Σε ένα πυρέξ 28*38 εκ., στρώνουμε το μισό μείγμα κιμά, τις μισές πατάτες σε λεπτές φέτες και τη μισή κρέμα μανιταριών.
• Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
• Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και κομμάτια μπέικον.
• Ψήνουμε, σκεπασμένο, για 1 ώρα. 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για να πάρει χρώμα.
• Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.