Ο Βαρθαλίτης έδειξε μια συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια

O σεφ έφτιαξε λαχανικά με κιμά στο φούρνο

Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό και νόστιμα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει την καλύτερη συνταγή.

«Μπριάμ» με εικονική ντομάτα από φέτα

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star, έφτιαξε τυρένια λαχανικά στον φούρνο με κιμά και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

 

 Υλικά για τυρένια λαχανικά με κιμά

•    1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
•    300γρ. μανιτάρια 
•    1 κρεμμύδι ξερό
•    4 καρότα
•    400γρ.  ντομάτες κονκασε, στραγγισμένες
•    200γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
•    180γρ. νερό
•    1 κιλό πατάτες
•    1κ.γ πάπρικα γλυκιά
•    1κ.γ σκόνη σκόρδου
•    Αλάτι
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    150γρ. γκούντα
•    6 φέτες μπέικον

Υλικά για κρέμα μανιταριών

•    1κ.σ βούτυρο
•    250γρ. λευκά μανιτάρια
•    180γρ. νερό
•    1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
•    1/4κ.γ σκόνη κρεμμυδιού
•    1/8κ.γ σκόνη σκόρδου
•    120γρ. γάλα
•    30γρ. αλεύρι γ.ο.χ
•    Αλάτι
•    Φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Εκτέλεση για κρέμα μανιταριών

•    Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να αφρίσει. 
•    Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες και μαγειρεύουμε μέχρι να απελευθερώσουν το μεγαλύτερο μέρος των υγρών τους, περίπου 5-7 λεπτά.
•    Ρίχνουμε το νερό με το κύβο κοτόπουλου, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου και αφήνουμε να σιγοβράσει. 
•    Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το γάλα και το αλεύρι.
•    Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σούπα, περίπου 1 λεπτό.
•    Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Εκτέλεση τυρένια λαχανικά με κιμά
•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. 
•    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κιμά, τα μανιτάρια σε φέτες και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μέτρια-υψηλή φωτιά 6-8 λεπτά.
•    Προσθέτουμε πάπρικα, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. 
•    Έπειτα, προσθέτουμε τις ντομάτες, το καλαμπόκι και τα καρότα σε φέτες. 
•    Ανακατεύουμε περιστασιακά.
•    Ανακατεύουμε τη κρέμα μανιταριών και το νερό.
•    Σε ένα πυρέξ 28*38 εκ., στρώνουμε το μισό μείγμα κιμά, τις μισές πατάτες σε λεπτές φέτες και τη μισή κρέμα μανιταριών. 
•    Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. 
•    Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και  κομμάτια μπέικον.
•    Ψήνουμε, σκεπασμένο, για 1 ώρα. 10 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για να πάρει χρώμα.
•    Αφήνουμε  να σταθεί 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top