Πιπερόπιτα με κοτόπουλο

Συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα με πιπεριές

Μία πεντανόστιμη πίτα με πιπεριές έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή breakfast@star. Ο σεφ έφτιαξε πιπερόπιτα με κοτόπουλο και έδειξε στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Εύκολη συνταγή για «γιαγιαδίστικη» γαλατόπιτα

Υλικά 

 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
· 4 κ.σ. ελαιόλαδο
· 300 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
· 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
· 1 πρέζα πάπρικα
· 2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
· 2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
· 2 κ.σ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
· 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Έξτρα ελαιόλαδο, για ράντισμα
· Νερό, για ράντισμα
· Σουσάμι, για πασπάλισμα

Εκτέλεση για την πιπερόπιτα

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
· Σε ένα τηγάνι με 2κ.σ ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο σε δυνατή φώτια για 5 λεπτά από όλες τις πλευρές του.
· Έπειτα, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προσθέτουμε τις πιπεριές σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
· Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
· Λαδώνουμε ένα ταψί 25*35εκ. , στρώνουμε 4 φύλλα χωριάτικα ένα ένα ραντισμένο με ελαιόλαδο και να εξέχουν από το ταψί μας.
· Στην συνέχεια βάζουμε την γέμιση απλώνοντας την ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα ραντίζοντας τα και αυτά ένα ένα με ελαιόλαδο.
· Διπλώνουμε τις άκρες που εξέχουν προς τα μέσα ώστε να πάρουν όμορφο σχήμα.
· Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια με ένα μαχαίρι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ελάχιστο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει πάνω-κάτω.
· Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει, κόβουμε την πίτα και σερβίρουμε.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top