Προφιτερόλ με κρουασάν βανίλιας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Συνταγή για το πιο νόστιμο προφιτερόλ

Ένα διαφορετικό προφιτερόλ έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star. 

Γλυκό ψυγείου μιλφέιγ: Δροσερό και λαχταριστό!

O σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε προφιτερόλ με κρουασάν βανίλιας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

To cheesecake αλλιώς! Δες τρεις διαφορετικές εκδοχές

Για το προφιτερόλ

● 2 Συσκευασίες μικρά κρουασάν με γεύση βανίλια

Για την κρέμα σοκολάτας

● 1 λίτρο Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο

● 250 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

● 60 γρ. Κορν φλάουρ

● 40 γρ. Κακάο σε σκόνη

● 200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου

● 2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

● 200 γρ. Κουβερτούρα 65% κακάο

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

● 100 γρ. Φουντούκια

● 100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

Μους μελιού με πραλίνα αμυγδάλου και σουσάμι!

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

● Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χωρίς να την ανακατέψουμε, μέχρι να λιώσει και να γίνει ξανθιά καραμέλα.

● Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αμέσως μέσα τα φουντούκια και ανακατεύουμε με κοκκάλινη κουτάλα, ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα με την καραμέλα.

● Τοποθετούμε στη βάση ενός ταψιού ή λαμαρίνας αντικολλητικό χαρτί.

● Απλώνουμε την καραμέλα με τα φουντούκια και αφήνουμε σε δροσερό μέρος, χωρίς υγρασία να κρυώσει για 20 λεπτά.

Για την κρέμα σοκολάτας

● Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλάουρ μαζί με το κακάο, τη ζάχαρη και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

● Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας, για να μην μας κολλήσει η κρέμα και βράζουμε, έως ότου αρχίσει να σφίγγει.

● Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να έχουμε λεία υφή.

Για το προφιτερόλ

● Στρώνουμε τα κρουασάν στη βάση του πυρέξ 30x20 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα με την κρέμα σοκολάτας, ώστε να τα καλύψουμε εντελώς.

● Κόβουμε στο ξύλο κοπής τα καραμελωμένα φουντούκια σε ακανόνιστα κομμάτια και τα απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από το προφιτερόλ.

● Μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για 60 λεπτά.

● Σερβίρουμε.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top