Vegan κοκκινιστά κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας

Μία συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη για όσους νηστεύουν

Είστε λάτρης του κρέατος, όμως θέλετε να αποτοξινωθείτε μετά την κρεπάλη των καλοκαιρινών διακοπών; 

Πέντε εύκολες νηστίσιμες συνταγές με λίγες θερμίδες από διατροφολόγο

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης σας έχει μία συνταγή για vegan κεφτεδάκια κοκκινιστά που θα σας ενθουσιάσει.

Διατροφή και νηστεία - Πώς να διατηρηθείτε fit όσο νηστεύετε

Υλικά για τα κοκκινιστά κεφτεδάκια

● 500 γρ. Συσκευασία φυτικά κεφτεδάκια 
● 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό μικρό
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 1/2 Πράσο (το λευκό μέρος)
● 1 Καρότο μικρό
● 400 γρ. Κονκασέ ντομάτας
● 10 γρ. Ντοματοπελτέ
● 80 γρ. Κόκκινο κρασί
● 3 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
● 3 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
● 200 γρ. Νερό
● 60 γρ. Ελαιόλαδο
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τον βελούδινο πουρέ πατάτας

● 6 Πατάτες μέτριες
● 300 γρ. Γάλα φρέσκο πλήρες 3,5% λιπαρά
● 100 γρ. Βούτυρο
● 3 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας

● Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκ. , τις ξεπλένουμε σε νερό και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα που έχει νερό μέχρι τη μέση.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει, αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώνουν οι πατάτες.
● Σε μια άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια, τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αποσύρουμε όταν λιώσει το βούτυρο, για περίπου 5 λεπτά.
● Σουρώνουμε τις πατάτες, όταν πολτοποιούνται και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
● Πατάμε τις πατάτες με την πρέσα του πουρέ και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το γάλα να απορροφηθεί ομαλά από τον πουρέ.
● Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα κοκκινιστά κεφτεδάκια
● Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, το πράσο κομμένο κατά μήκος και σε λεπτές φέτες, το καρότο τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη, τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά.
● Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά.
● Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
● Προσθέτουμε την πάπρικα, τα φύλλα από το θυμάρι ψιλοκομμένα, την κονκασέ ντομάτας, το νερό, τα φυτικά κεφτεδάκια, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι μισάνοιχτο.
● Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για το σερβίρισμα
● Σερβίρουμε τον βελούδινο πουρέ σε ένα ρηχό πιάτο και σκεπάζουμε από πάνω με τα φυτικά κεφτεδάκια και τη σάλτσα.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top