Μακαρόνια με φοβερή σάλτσα κιμά

Μαγειρέψτε τα πιο νόστιμα μακαρόνια με κιμά

Σας έχει λείψει μία πλούσια και γευστική μακαρονάδα με κιμά; Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή που προτείνει το foodurismo.com.

Xταπόδι κοκκινιστό με μακαρόνια

Υλικά για τη Συνταγή

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες 2 καρότα ψιλοκομμένα 2-3 μανιτάρια portobello σε φέτες 1 πράσινο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη 1 κ.σ. πελτές 1 κ.σ. ζάχαρη 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά) 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, φύλλα δάφνης 

Είστε μακαρονάδες; Αν ναι, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει!

Εκτέλεση της Συνταγής

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε, τα ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά μαζί με μια καλή “πρέζα” χοντρό αλάτι. Το αλάτι βοηθάει τα λαχανικά να αφυδατωθούν καλύτερα και γρηγορότερα όταν τα σοτάρουμε, μην το παραλείψετε. Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Επειδή είναι μεγάλη σχετικά η ποσότητα των λαχανικών θα χρειαστείτε λίγο παραπάνω χρόνο σε σχέση με τον χρόνο που συνήθως απαιτείται για να σοτάρουμε μόνο το κρεμμύδι για την κλασική σάλτσα κιμά. Προσέξτε όμως μην καούν από τη δυνατή φωτιά, χρειάζεται να είστε σε εγρήγορση για μερικά λεπτά. Βγάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά από το σκεύος και τα κρατάτε δίπλα σας στην κουζίνα για λίγη ώρα, μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε ξανά. Ρίχνετε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο ξανά στο σκεύος και βάζετε τον κιμά, τον “σπάτε” με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, ένα ξύλο κανέλας, 2 φύλλα δάφνης, και αν σας αρέσει προσθέτετε και λίγο μοσχοκάρυδο. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσει 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Συνεχίζετε να “σπάτε” τον κιμά ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι και τότε ρίχνετε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά, την ντομάτα, τον πελτέ, ανακατεύετε και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε πολύ την ένταση της φωτιάς και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει, σε κλειστό καπάκι, για τουλάχιστον 1 ώρα. ΤΙΡ: ο κιμάς είναι βέβαια έτοιμος μαγειρεμένος μέσα σε 1 ώρα βρασμού, ωστόσο αν προλαβαίνετε αφήστε την σάλτσα να βράσει κανα “δυωράκι”, θα μελώσει και θα βγάλει όλη της τη νοστιμιά ΤΙΡ: αν η σάλτσα σας είναι στεγνή και χρειαστεί να προσθέσετε κάποιο υγρό, μπορείτε βέβαια να ρίξετε λίγο νερό αλλά αν έχετε φρέσκο γάλα στο ψυγείο προτιμήστε αυτό, δίνει άλλη νοστιμιά και “δένει” μοναδικά τη σάλτσα! 

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top