Είστε μακαρονάδες; Αν ναι, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει!

Είναι πρωτότυπη και πεντανόστιμη

Μία πρωτότυπη συνταγή έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ξεχάστε την κλασική μακαρονάδα: Xειροποίητα μακαρόνια με πέστο βασιλικού

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε σπαγγέτι με πολτό φρέσκου παντζαριού και σάλτσα αβοκάντο. 

Ο Λάμπρος μας έδειξε, όπως πάντα, αναλυτικά όλη τη διαδικασία.

Υλικά για τη μακαρονάδα 

1 συσκευασία σπαγγέτι  με πολτό φρέσκου παντζαριού
2 μεσαία αβοκάντο
1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλ. παρμεζάνα
50 γρ. κουκουνάρια ή 100 γρ. καρύδια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρύο νερό + 2 παγάκια
150 γρ. τυρί κατίκι, ρικότα ή φέτα
αλάτι / πιπέρι

Δείτε βήμα-βήμα την εκτέλεση της Συνταγής 

Βήμα 1

 Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας, σε αλατισμένο νερό (περίπου 1 κ.γ αλάτι ανά λίτρο).

Βήμα 2

 Παράλληλα στο μπλέντερ ή στο μουλτι προσθέτουμε, αβοκάντο, το βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το νερό και τα παγάκια, και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3 

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και χωρίς να κρυώσουμε τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε σε αυτή την κρέμα από το αβοκάντο. Ανακατεύουμε καλά εκτός εστίας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και περί και γαρνίρουμε με το τυρί της επιλογής μας και φρέσκο βασιλικό.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top