Ταλιατέλες με σπανάκι και ντοματίνια σε κρεμώδη σάλτσα φέτας

Δείτε μία ξεχωριστή συνταγή

Οι ταλιατέλες με φρέσκο σπανάκι και ντοματίνια είναι ένα πανεύκολο και γρήγορο φαγητό. 

 

Υλικά (για 2 άτομα) 

250 γρ. ταλιατέλες (ή οποιαδήποτε ζυμαρικό θέλετε) 
250 γρ. φρέσκο σπανάκι, χωρίς χοντρά κοτσάνια (καθαρό βάρος) 
200 γρ. ντοματίνια 250 γρ. φέτα μαλακή
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
2 σκελίδες σκόρδο
 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς 
100 ml λευκό κρασί 
40 ml ελαιόλαδο 
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι, πλένετε και τα ντοματίνια. Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση. Εν τω μεταξύ, σε διπλανό "μάτι" βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνετε περίπου τη ποσότητα ελαιολάδου και αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το σκόρδο ολόκληρο και τα ανακατεύετε 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Δεν θέλουν πολύ δυνατή φωτιά γιατί θα καούν και θα πικρίσουν. Ρίχνετε και τα ντοματίνια, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέτετε και τον κουρκουμά. Εν τω μεταξύ, ρίχνετε τα μακαρόνια να βράσουν. Τα βράζετε 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Θυμηθείτε να κρατήσετε μισό φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια που βράζουν πριν τα σουρώσετε. Ξανά πίσω στα ντοματίνια μας. Ρίχνετε και το σπανάκι, πρόσθετετε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, νοστιμίζετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε τη φέτα και την θρυμματίζετε. Προσθέτετε το νερό από τα μακαρόνια, ανακατεύετε και ρίχνετε τέλος και τις ταλιατέλες. Ανακατεύετε καλά και είστε έτοιμοι!

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στοhttp://www.foodurismo.com/
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top