Δείτε πώς να φτιάξετε καλοκαιρινό μπριάμ

Μπορεί να μαγειρευτεί στον φούρνο και στην κατσαρόλα

Το μπριάμ  είναι ένα από τα πιο «ευέλικτα»  φαγητά.

 Υλικά 

 (για 4 άτομα) 2 πατάτες 1 μελιτζάνες 2 - 3 πιπεριές (διάφορα χρώματα) 2 κολοκυθάκια 2 - 3 καρότα 3 - 4 μανιτάρια 2 ώριμες ντομάτες 1 ξερό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο δυόσμος (4-5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος) ελαιόλαδο αλάτι - πιπέρι τουρλου tourlou

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας με άφθονο νερό και ξύδι. Παίρνουμε ένα ταψί και κόβουμε μέσα όλα τα λαχανικά σε κομμάτια, σε μεγάλους κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε στα κομμένα λαχανικά. Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες ή τις κόβουμε κι αυτές σε μικρά καρέ. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να λαδωθούν όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε λίγο νερό, ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ανακατεύουμε προσεκτικά τα λαχανικά για να μην τα λιώσουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίζουμε για 40-50 λεπτά ακόμη. Μόλις φτιάξατε ένα νόστιμο τουρλού ! Μπορείτε να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας ! Απαραίτητα συνοδευτικά: φέτα, φρέσκο ψωμί και μπύρα ή κρασί. Για μένα κρασί παρακαλώ… Καλή όρεξη!

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top