Φτιάξτε το πιο νόστιμο και πρωτότυπο γλυκό για τους φίλους σας

Η πιο νόστιμη Galette φράουλας

Σας αρέσουν τα γλυκά αλλά έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε όλο τα ίδια και τα ίδια; Δοκιμάστε να φτιάξετε μία πεντανόστιμη μπισκοτένια φωλιά φράουλας.

Γλυκό ψυγείου με ψητά κεράσια και ζελέ βυσσινάδας

Υλικά για την galette 

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. αμύγδαλα όσο πιο λεπτοαλεσμένα μπορείτε 150 ,γρ. βούτυρο αγελαδινό σε κύβους, κρύο 25 γρ. άχνη 1 αυγό ξύσμα από μισό μικρό λεμόνι μια “τσιμπιά” αλάτι Για τη γέμιση 450 φράουλες 50 γρ. ζάχαρη 15 γρ. κορν φλάουρ, 1 ασπράδι, 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή ένα φακελάκι άρωμα βανίλιας, 1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσαμικού ξυδιού (μπορείτε και με γεύση) ξύσμα από μισό μικρό λεμόνι λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά).

O Παύλος Χάππιλος μας έδωσε ακόμα μία υπέροχη συνταγή για γλυκό

 Εκτέλεση της Συνταγής

Στον κάδο του μίξερ ή ενός μεγάλου multi βάζουμε όλα τα υλικά για την galette, προσθέτουμε και 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και αναμειγνύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Αν το ζυμώσουμε στο χέρι θέλει λίγη προσπάθεια γιατί το κρύο βούτυρο δεν διευκολύνει πολύ την κατάσταση. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε. Σε ένα μεγάλο μπολ καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε σε φέτες. 

Προσθέτουμε το ξύσμα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ασπράδι, τη βανίλια, την κρέμα βαλσαμικού και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Είναι καλή ιδέα να “χτυπήσετε” λίγο το ασπράδι πριν το ρίξετε στις φράουλες γιατί έτσι ανακατεύεται πιο εύκολα. Αφήνουμε τις φράουλες στην άκρη. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια χαρτί ψησίματος. Βάζουμε το ένα στον πάγκο εργασίας σας, ακουμπάμε πάνω τη ζύμη και καλύπτουμε με το άλλο. Με έναν πλάστη “ανοίγουμε” τη ζύμη σε φύλλο. Το πάχος του να είναι τέτοιο ώστε να μην τρυπάει εύκολα και να μπορείτε να το δουλεύουμε με άνεση. Υπολογίζουμε να είναι μισό εκατοστό, όχι περισσότερο. Επίσης, είναι βοηθητικό να είναι κρύα η ζύμη. Φροντίζουμε το φύλλο να είναι όσο στρογγυλό γίνεται και να έχει διάμετρο περίπου 28-32 εκατοστά. Απλώνουμε τις φράουλες πάνω στο φύλλο αφήνοντας περιθώριο γύρω γύρω 2-3 δάχτυλα. Γυρίζουμε το αδειανό τμήμα του φύλλου προς τα μέσα, ίσα να κλείσει στην περιφέρειά της η galette. Δεν καλύπτουμε εντελώς τις φράουλες. Δείτε το βίντεο, είναι κατατοπιστικό. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα. Ψήνουμε την galette για 35 με 40 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και την σερβίρουμε σκέτη, με παγωτό ή creme fraiche.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com/
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top