Θέλεις κάτι γλυκό; Tέλειες συνταγές για μπανόφι, κορμό και τιραμισού

Οι συνταγές για γλυκά από το Cook Beef θα σε καταπλήξουν

Σας πιάνουν κι εσάς υπογλυκαιμίες και κάθεστε μπροστά από το ψυγείο ψάχνοντας τι μπορείτε να φάτε και στο τέλος μένετε με την απογοήτευση; Όχι πια! Oι σεφ του Cook Beef, σας παρουσιάζουν τρεις συνταγές για να έχετε γλυκό όλες τις ώρες της ημέρας και τέλος στις υπογλυκαιμίες!

Cook Beef: Βάζουν τέλος στις υπογλυκαιμίες με τρεις γλυκές συνταγές

ΜΠΑΝΟΦΙ

Υλικά:

400gr. ζαχαρούχο γάλα

1κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Χυμό από ½ lime

Ξύσμα από 1 lime

1 μπανάνα

1 πακέτο μπισκότα

1 κ.γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

Για τη σαντιγί

200γρ. κρέμα γάλακτος

50γρ. ζάχαρη άχνη

1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ χοντρό-σπάμε τα μπισκότα και προσθέτουμε κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας. Αν θέλουμε τα περνάμε λίγο και από το μπλέντερ. Σε ένα μίξερ ετοιμάζουμε την σαντιγί. Τοποθετούμε στον κάδο την κρέμα γάλακτος(κρύα από το ψυγείο), τη ζάχαρη άχνη, λίγο εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά. Kόβουμε μία μπανάνα σε ροδέλες και προσθέτουμε χυμό από μισό lime και ξύσμα από ένα ολόκληρο lime για να την αρωματίσουμε. Παίρνουμε τρία ποτήρια και βάζουμε στον πάτο τους 2-3 κουταλιές από το τριμμένο μπισκότο. Από πάνω βάζουμε μίας στρώση από την κρέμα καραμέλας και τις ροδέλες από την μπανάνα. Βάζουμε ακόμα μία στρώση καραμέλας και τελειώνουμε με λίγη σαντιγί στην κορυφή. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα.

Συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα, καραμέλα και βανίλια!

ΚΟΡΜΟΣ

Υλικά:

100γρ. Μπισκότα

75γρ. Σοκολάτα

50γρ. Βούτυρο

1,5 κ.σ. τριμμένη καρύδα

1 κ.σ. κακάο

100ml ζαχαρούχο γάλα

1 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με λίγο βούτυρο. Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα βάζουμε σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε την καρύδα, το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα, το κονιάκ και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα στο κέντρο μίας λαδόκολλας και τυλίγουμε σε ρολό, σαν καραμέλα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε τον κορμό από την λαδόκολλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη καρύδα και flakes σοκολάτας.

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτό το Μιλφέιγ! Δείτε τη συνταγή!

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

Υλικά:

100γρ. ζάχαρη

5 κρόκους αβγών

500γρ. κρέμα γάλακτος

300γρ. μασκαρπόνε

1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ

1 κ.σ. κακάο

Για το σιρόπι καφέ

2 δόσεις espresso

100ml νερό

1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσει και από πάνω τοποθετούμε ένα μπολ. Βάζουμε στο μπολ τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να παστεριωθούν. Για να γίνει αυτό, πρέπει να φτάσουν τους 64 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί. Παράλληλα, ετοιμάζουμε ένα σιρόπι καφέ με 2 δόσεις espresso και λίγο νερό. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα με τα αβγά, βάζουμε 1,5 κουταλιά από το σιρόπι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε την σαντιγί με κυκλικές κινήσεις, για να παραμείνει αφράτο το μείγμα. Βάζουμε μία μεμβράνη επαφής και τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Σιροπιάζουμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο σιρόπι του καφέ μόνο από την πλευρά που έχουν ζάχαρη, ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους. Τα τοποθετούμε στην βάση ενός πιάτου. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, την ανακατεύουμε με μία μαρίζ και την μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Απλώνουμε μία στρώση πάνω από τα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, τοποθετώντας ακόμα μία στρώση σαβαγιάρ και μία στρώση κρέμας. Γαρνίρουμε με κακάο.

Δείτε όλα τα επεισόδια του Cook Beef

Δείτε και άλλες λαχταριστές συνταγές από το Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top