Cook Beef: Σταύρος Βαρθαλίτης Vs Χρήστος Γλωσσίδης

Μοναδικές μαγειρικές ιδέες στην εκπομπή το Σάββατο στις 18:20 στo Star

Στο «Cook Beef», ο Νίκος Θωμάς, ο Μάνος Σαρρής, ο Σάββας Ληχανίδης, ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Χρήστος Γλωσσίδης μαγειρεύουν εύκολες συνταγές!

ΚΑΡΟΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΖΕΛ ΑΠΟ LIME

Υλικά

Για το γλυκό κουταλιού καρότο:

200 γρ. καρότο

400 γρ. ζάχαρη

250 γρ. νερό

Για την κρέμα:

250 γρ. Σοκολάτα λευκή

300 γρ. Κρέμα γάλακτος

Για το τζελ λεμόνι:

500 γρ. χυμό Λεμόνι

5 γρ. Αγάρ αγάρ

100 γρ. ζάχαρη

Για το κραμπλ:

100 γρ. Αλεύρι

100γρ. Ζάχαρη

100 γρ. Καρύδι πεκάν

100 γρ. Βούτυρο

2 γρ. Κανέλα

2 γρ. Γαρύφαλλο

2 γρ. Μπαχάρι

Εκτέλεση

Για το κραμπλ:

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά. Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Για την κρέμα:

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί. Ενώνουμε τη σαντιγί με τη λευκή σοκολάτα και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.

Για το τζελ:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αγάρ αγάρ. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και το ρίχνουμε σε ένα ταψί. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει και να γίνει ζελέ. Τοποθετούμε το ζελέ σε μία κανάτα και το χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.

Για το γλυκό του κουταλιού καρότο:

Τρίβουμε το καρότο στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη, το νερό και το βράζουμε μέχρι να φτάσει στους 124 βαθμούς.

Βάζουμε στον πάτο ενός πιάτου το κραμπλ. Από πάνω βάζουμε την κρέμα. Περιχύνουμε με το τζελ λεμονιού και τέλος προσθέτουμε το γλυκό καρότο.

ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΡΔΑΜΟ, ΑΧΟ ΜΠΛΑΝΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

Υλικά

Για τα ψητά καρότα:

2 καρότα baby

Ελαιόλαδο

Βούτυρο

Αλάτι

Ζάχαρη

Κόλιανδρος

Για τον πουρέ:

8 μέτρια Καρότα

2 σπόρους Κάρδαμο

10 γρ. Τζίντζερ

Βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Για την Άχο Μπλάνκο:

200 γρ. φιλέ Αμύγδαλο

1 λ. Γάλα αμυγδάλου

5-6 φέτες Ψωμί τοστ

30 γρ. Ξύδι

2 σκελίδες Σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τον πουρέ, ξεκινάμε καθαρίζοντας και χοντρό-κόβοντας τα καρότα. Τα προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κάρδαμο και το τζίντζερ. Καλύπτουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ χωρίς τα υγρά τους και αρχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο από το ζωμό τους. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βούτυρο. Χτυπάμε για λίγο ακόμα και τα περνάμε από το σουρωτήρι.

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το γάλα αμυγδάλου, το φιλέ αμύγδαλο, το ψωμί, το σκόρδο και το ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά. Περνάμε από σίτα και σερβίρουμε τη σούπα μας.

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα baby καρότα. Στη συνέχεια, τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, λίγη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο.

Σερβίρουμε τον πουρέ, την άχο μπλάνκο και τα baby καρότα και γαρνίρουμε το πιάτο μας με λίγο κόλιανδρο.

Δείτε όλες τις εκπομπές του «Cook Beef»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top