Πασχαλινά κουλουράκια: Η συνταγή για να γίνουν αφράτα και αρωματικά

O Λάμπρος Βακιάρος μας δείχνει πώς να κάνουμε εύκολα πασχαλινά κουλουράκια

Το Πάσχα πλησιάζει και ο Λάμπρος Βακιάρος έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» πώς να φτιάξουν πασχαλινά κουλουράκια με φρέσκο βούτυρο.

Τηγανητά μήλα με κουλουράκια κανέλας

Η τέλεια συνταγή για εύκολα και αφράτα τσουρέκια πασχαλινά

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά για αφράτα και αρωματικά κουλουράκια πασχαλινά

850 γρ. αλεύρι μαλακό
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
330 γρ.  βούτυρο αγελάδος 
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά + 2 κρόκους
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
2 βανίλιες
100 γρ. γάλα
1 αυγό (χτυπημένο για την επάλειψη)

Έλλη Κοκκίνου: Μας δείχνει τα πασχαλινά κουλουράκια της

Πώς θα φτιάξεις πασχαλινά κουλουράκια- Εκτέλεση συνταγής


Βήμα 1

Κοσκινίζουμε τα 8 φλ./850 γρ. από το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε.
*Αν δε νέχουμε κόσκινο ανακατεύουμε πολύ καλά.

Κρατάμε το υπόλοιπο αλεύρι στο σακουλάκι, γιατί μπορεί να χρειαστεί στη συνέχεια.

Βήμα 2

Αρχίζουμε να χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ.  Μετά από περίπου 3 λεπτά ξεκινάμε να ρίχνουμε την ζάχαρη λίγη  λίγη. Όταν κοντεύει να τελειώσει, ρίχνουμε και τα αυγά (σε 3 δόσεις). Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια.

Βήμα 3

 Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, βάζουμε λίγο αλεύρι και μετά λίγο γάλα εναλλάξ.  Συνεχίζουμε ρίχνοντας αλεύρι, μέχρις ότου αρχίσει να ζορίζεται το μίξερ. Τότε, το σταματάμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει και είναι μαλακή. Για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι από το σακουλάκι.

Βήμα 4

Για κάθε κουλούρι παίρνουμε ζύμη όσο ένα καρύδι 

30 γρ. και την πλάθουμε στα χέρια μας καλά πριν το φτιάξουμε.
*Όσο δουλεύουμε ένα μέρος της ζύμης καλύπτουμε το μπολ με την υπόλοιπη μ ε μία πετσέτα, για να μη ξεραθεί.

Βήμα 5

Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα, τοποθετούμε τα κουλούρια, αφήνοντας κενό μεταξύ τους, τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top