Αφράτα μπιφτέκια με τυρί και baby πατάτες

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει πώς να τα ετοιμάσουμε

Αφράτα μπιφτέκια με τυρί και baby πατάτες ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» .

Ο σεφ μπήκε μέσα στην κουζίνα και μας έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Μπιφτέκια γαλοπούλας με ψητά λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

•    800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•    200 γρ. κιμά χοιρινό
•    1 κρεμμύδι
•    50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
•    ½ κ.γ. αλάτι
•    πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•    120 γρ. τυρί κρέμα
•    60 γρ. τσαλαφόυτι
•    100 γρ. τυρί 
•    ½ σκελίδα σκόρδο
•    1 πιπεριά τσίλι
•    1 κ.ς. ελαιόλαδο, για άλειμμα
•    μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τις πατάτες

•    1 κιλό πατάτες baby
•    1 κ.ς. μουστάρδα
•    χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
•    80 γρ. ελαιόλαδο
•    80 γρ. βούτυρο
•    20 γρ. μηλόξιδο
•    120 γρ. νερό
•    2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
•    1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
•    αλάτι και πιπέρι
 

•    1 κ.γ. ξερή ρίγανη

Ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας με πιλάφι και σάλτσα

Εκτέλεση

•    Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε-ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
•    Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα,το τσαλαφούτι, το τυρί, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
•    Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
•    Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά στα 6.
•    Από το μείγμα του τυριού φτιάχνουμε 6 μπαλάκια πλατιά.
•    Με το χέρι μας πλαταίνουμε το μείγμα του κιμά, βάζουμε στη μέση το ένα από τα μείγματα τυριού και κλείνουμε καλά προσέχοντας να μην βγει το τυρί από μέσα κατά το ψήσιμο.
•    Αλείφουμε τα μπιφτέκια μας με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε ένα σχαροτήγανι, μέχρι να ψηθούν καλά εξωτερικά γιατί θα τα ψήσουμε και 15 λεπτά στο φούρνο με τις πατάτες.
Για τις πατάτες
•    Κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό , τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο ,το βούτυρο, το ξύδι , το φρέσκο θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
•    Περιχύνουμε σε ένα ταψί 30 x 35 εκ. να καλύψουν τον πάτο οι πατάτες και τα υγρά μας.
•    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά μόνο τις πατάτες και τοποθετούμε και τα μπιφτέκια από πάνω και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά.

Δείτε οκόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top