Σοκολατένια φοντάν με καφέ με γέμιση καραμέλας

Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο

Λάμπρος Βακιάρος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» για να μας ετοιμάσει Σοκολατένια φοντάν με καφέ και γέμιση καραμέλας.

Έτσι θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ανάποδη μηλόπιτα

Υλικά

  • 200 γρ. + 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3-4 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 3 αυγά + 3 κρόκους
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. καφέ φίλτρου φουντούκι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 6 καραμέλες βουτύρου
  • 6 κομμάτια λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Παράλληλα με τα 50 γραμ. βούτυρο και το κακάο σεμίζαρουμε 6 ατομικές φόρμες για τα φοντάν.
  • Σε ένα μπεν μαρί η στα μικροκύματα, λιώνουμε και ομογενοποιούμε τα 200 γραμ. βούτυρο μαζί με τα 200 γραμ. κουβερτούρα.
  • Με κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά (τρία αυγά και τρεις κρόκους) και τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να έχουν ένα απαλό χρώμα, περίπου για 5’.
  • Ομογενοποιούμε στη συνέχεια τον καφέ και το αλεύρι.
  • Ενσωματώνουμε στο μείγμα το βούτυρο με τη κουβερτούρα με κυκλικές και απαλές κινήσεις. 
  • Τέλος, προσθέτουμε την μαγειρική σόδα, μια πρέζα αλάτι και ομογενοποιούμε.
  • Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι τη μέση με το μείγμα, τοποθετούμε κεντρικά μια καραμέλα βουτύρου και ένα κομμάτι λευκή κουβερτούρα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα γεμίζοντας συνολικά τα 3/4 με 4/5 της φόρμας.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10’-12΄ στο μέσον του φούρνου.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας σε ένα πιάτο με προσοχή.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Στη Φωλιά των Κου Κου" εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top